10 geduchte concurrenten voor Tesla

Innovaties vinden plaats terwijl de auto-industrie begint te veranderen. Het grote publiek was sceptisch toen Tesla zijn voet zette op de sector elektrische auto’s. Hoewel Tesla de eerste markt voor elektrische voertuigen heeft, is het geen verrassing dat andere autofabrikanten de elektrische auto-industrie proberen te bemachtigen. Nu is er al een aantal bedrijven dat goed op pad is. Toen het allemaal begon, waren elektrische auto’s traag en hadden ze een beperkt bereik. Tegenwoordig is het wel anders. In dit blogartikel bespreken we 10 Tesla-concurrenten die u zeker moet kennen.

  1. Chevrolet Bolt
  2. Audi E-Tron
  3. Volkswagen Budd-E
  4. Hyundai Kona EV
  5. Jaguar I Pace
  6. Volkswagen E-Golf
  7. Porsche Mission E
  8. Aston Martin Rapide
  9. Ford Focus Electric
  10. Mercedes EQ

Chevrolet Bolt

We beginnen met de Chevrolet Bolt die beschikt over een geweldig bereik van 383 kilometer. Daarnaast begint de prijsstelling ongeveer bij 31 duizend euro, dat is ongeveer de helft van een Tesla. Het interieur van de Bolt is bovendien ruim en veelzijdig.

Audi E-tron

Audi E-Tron | ROS finance

Audi heeft ook zijn voet op de markt voor elektrische voertuigen gezet met de Audi e-tron Quattro SUV. Het bedrijf zegt dat de auto een bereik van ongeveer 442 kilometer heeft. De auto heeft een accu van 94 kwh. De volledig elektrische SUV is uitgerust met 3 elektromotoren voor een gecombineerd vermogen van 320 kW. Deze elektromotoren duwen de auto in 4,5 seconden van 0 tot 100 km / u. De batterij kan al in slechts 50 minuten opgeladen zijn. De geheel nieuwe Audi Etron Quattro zou eind 2018 op de weg komen.

Volkswagen Budd-e

De Volkswagen Budd-e is niet alleen een auto, maar in zekere zin een bijzondere creatie. Het werd voor het eerst tentoongesteld in de Consumer Electronics Show in 2016 en Volkswagen is van plan dit model in 2020 uit te brengen. Dit model heeft onder andere een bank achterin en is 100% elektrisch. De Budd-e heeft een bereik van 375 kilometer en de batterijen laden in slechts 30 minuten tot 80 procent. Het model is een opvallend concept en spreekt mensen aan die geïnteresseerd zijn in een minibus.

Hyundai Kona EV

 

Het Zuid-Koreaanse bedrijf neemt met de Kona EV een gedurfde stap in de elektrische auto-industrie. De auto is onlangs in productievorm onthuld tijdens het Autosalon van Genève in 2018. De Kona EV gaat van 0 tot 100 km / u in iets meer dan 7 seconden en heeft een accu van 39 kwh en 64 kwh, met een bereik van respectievelijk 300 km en 470 km. De batterij heeft minimaal een uur nodig om weer op 80 procent te zitten.

Jaguar I Pace

Volgens het marketingteam van Jaguar is de missie van de I Pace om de meest verfijnde elektrische auto te worden. In de beginfase hebben deze auto’s 8 weken aan trillingsonderzoek ondergaan. De I-pace beschikt over een 90 kwh-batterij en heeft twee motoren die een gecombineerd vermogen van 294 kW en een koppel van 780 m bieden. Dit zal de auto van 0 naar 100 km / u in 4,8 s voortbewegen. Het I-tempo heeft een bereik van 480 km. De I Pace heeft 2 uur nodig om volledig opgeladen te zijn. Wat het I-tempo anders maakt, is de afmetingen. Met de vrijheid die door de afwezigheid van een conventionele motor wordt gegeven, zijn er enkele wijzigingen aangebracht. Om te beginnen is de motorkap van de auto relatief klein en is de cabine naar voren verlengd. Dit werd gedaan om meer ruimte te geven aan het interieur. Vanaf 2025 wil Jaguar dat al zijn nieuwe auto’s elektrisch worden geproduceerd.

Volkswagen E-Golf

Weer een geweldige uitvinding van Volkswagen, de vernieuwde versie van de Golf GT. Het heeft een bereik van ongeveer 201 kilometer. De prijzen beginnen bij de 24.000 euro. De e-Golf wordt geleverd met automatische koplampen, keyless-ontsteking, verwarmd windscherm en nog veel meer functies. Het is niet overdreven geprijsd en dus betaalbaar voor het grote publiek. Over de Volkswagen E-Golf hebben we een apart blog artikel geschreven. Deze kunt u hier lezen.

Porsche Mission E

Het is geweldig om te zien hoe grotere autobedrijven in de elektrische auto-industrie stappen. Al geruime tijd horen we de belofte van elektrische auto’s. Nu zien we de droom eindelijk gerealiseerd worden. De Porsche Mission E wordt beweerd één van de snelste te zijn onder elektrische auto’s. Het kan in ongeveer 3,5 seconden van 0 tot 100 gaan. Deze auto’s hebben een geavanceerde cockpit en claimen een topsnelheid van 250 km / u te behalen. Om de versnelling krachtig te houden tot aan de topsnelheid, worden versnellingsbakken met twee versnellingen gebruikt. Porsche claimt een oplaadtijd van 15 minuten van nul tot tachtig procent te hebben. Het bereik van deze elektrische auto’s is 500 km op een enkele lading.

Aston Martin Rapide

Car Automotive Automobile Aston Martin

Het Britse bedrijf heeft onlangs bekendgemaakt dat zij een volledig elektrische versie van de Rapide aan het maken zijn. De auto zal 2019 in productie gaan als onderdeel van het initiatief voor elektrische voertuigen van het bedrijf. De Rapide heeft 600 kw vermogen, wat bijzonder krachtig is voor een elektrische auto. De Aston Martin Rapide heeft een bereik van 320 kilometer op een enkele lading. De kostprijs is vastgesteld op 206.000 euro en heeft een beperkte productie van honderdvijftig auto’s. Aston Martin werkt samen met het Chinese bedrijf LeEco om de elektrische auto te ontwikkelen.

Ford Focus Electric

Met een bereik van 241 kilometer wordt de Focus Electric eind 2018 uitgebracht. De Focus Electric heeft meer binnenruimte dan de VW e-Golf of de Hyundai Ioniq. Het heeft een 143 pk sterke motor die overeenkomt met 107 kW. De Focus Electric ziet er verder hetzelfde uit als de Focus op benzine.

Mercedes EQ

Mercedes komt in 2019 met de EQ. De Duitse autofabrikant zegt dat de accucapaciteit meer dan 70 kwh is met een bereik van ongeveer 450 kilometer. Wat betreft de prestaties wordt gezegd dat de EQ is uitgerust met de twee elektromotoren, één aan de voorkant en de ander aan de achteras voor een gecombineerd vermogen van 300 kW. Volgens Mercedes zou dit de auto in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km / u brengen. De prijs zal beginnen vanaf 61.500 euro.

Elektrische auto leasen?

Een elektrische auto leasen doet u bij ROS Finance. In onze lease voorraad vindt u diverse elektrische modellen, maar ook als u elders een elektrische auto heeft gezien, kunt u deze via ROS Finance leasen. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht