Een auto aanschaffen met private lease: is dat wat voor mij?

In 2016 werd er maandelijks ruim 70.000 keer gezocht naar private lease op Google. Een opvallende constantering, want in 2015 werd er slechts 50.000 keer per maand gezocht naar diezelfde term en in 2014 maar 27.000 keer per maand. Dit laat wel zien dat het privé leasen van een auto de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Lange tijd was het niet mogelijk om als particulier een auto te leasen. De enige manier waarop u een auto kon leasen, was via de werkgever door middel van financial of operational lease. Steeds meer leasemaatschappijen bieden nu ook private lease aan. ROS Finance kan niet meer onder deze trend uit: sinds begin dit jaar is het ook mogelijk om bij ons privé een auto te leasen.

Staat u op het punt om een auto aan te schaffen en bent u benieuwd of private lease een voordelige optie voor u is? In dit artikel leest u alle voordelen en mogelijkheden van private lease.

Wanneer is private lease een optie voor u?

1. Wanneer u niet voldoende spaargeld heeft

Een auto aanschaffen is een grote investering. Niet iedereen heeft zo’n groot bedrag op zijn of haar spaarrekening staan. Met private lease heeft u geen spaargeld nodig om een auto aan te schaffen – een vast inkomen is voldoende.

2. Wanneer u gaat voor gemak en inzicht

En ook al heeft u wel het hele aankoopbedrag in één keer beschikbaar, dan nog kan het voor u een slimme optie zijn om te auto te financieren met private lease. U hoeft u namelijk niet druk te maken over onverwachte reparatiekosten of onderhoudskosten. Kosten voor wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud zijn inbegrepen bij het bedrag dat u maandelijks betaalt. U betaalt alleen zelf voor de brandstof, verkeersboetes en het eigen risico bij schade.

3. Wanneer u meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt

Private lease is voordelig(er) wanneer u tenminste 10.000 tot 12.000 kilometer per jaar rijdt. Rijdt u minder dan dit aantal? Dan is het in de meeste gevallen voordeliger om zelf een auto te kopen.

4. Wanneer u geen plannen hebt om een huis te kopen

Heeft u plannen om een huis te kopen? Dan raden wij u aan geen auto te leasen. De bank brengt namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering op uw hypotheek. Dat komt er op neer dat u een lager bedrag kunt lenen voor uw huis dan wanneer u geen auto leaset.

Ben ik bij private lease eigenaar van de auto?

Bij private lease is de leasemaatschappij eigenaar van uw auto. Dat betekent dat u de auto als het ware huurt voor een periode die u vooraf afspreekt met de maatschappij. Dit is minimaal 12 en maximaal 60 maanden. Hoe langer de leaseperiode, hoe lager het bedrag dat u maandelijks af moet lossen.

Na deze periode levert u de auto in en worden de gereden kilometers en eventuele niet-acceptabele schade verrekend.

Bent u na het lezen van dit artikel overtuigd van de voordelen van private lease? Bekijk gerust onze private leasevoorraad of neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Terug naar overzicht