Autogadgets 2018

De gemiddelde Nederlander rijdt zo’n 13.000 kilometer per jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is van Amsterdam naar Nigeria en terug, een tripje van ongeveer 160 uur – zonder files. Verveling schuilt dan vaak in een klein hoekje. Toch is dat niet nodig, we leven namelijk in een tijdperk waarin enorm veel auto gadgets verkrijgbaar zijn. Gadgets waardoor uw reis een stuk aangenamer wordt. In dit blogartikel lichten we er een aantal uit.

Exploride Head Up Display

Over 10 jaar is de HUD (Head Up Display) waarschijnlijk niet meer uit de auto weg te denken, maar voor nu is het nog vaak een prijzige accessoire. U betaalt al snel 1.000 euro voor zo’n Display. De makers van de Exploride bewijzen dat het een stuk betaalbaarder kan.

De Exploride is een aftermarket head-up display, maar met een aantal interessante features. Het apparaat is aan de achterzijde voorzien van een camera, wat het feitelijk ook een dashcam is, en geeft alle informatie weer op een doorzichtig 6-inch display.

Door verbinding te maken met uw telefoon kunnen apps zoals e-mail, muziekdiensten als Spotify of berichten-apps worden weergegeven op de Exploride. 

MotorMood

Agressief gedrag op de weg is vandaag de dag nog steeds een groot probleem. MotorMood, een succesvol Kickstarter project, bedacht daarop iets nieuws waarbij communiceren met andere weggebruikers een hele nieuwe, positieve wending krijgt.

MotorMood is een smiley die op de achterruit geplakt kan worden. Als u de achterligger wilt bedanken wanneer hij u bijvoorbeeld voorrang geeft of extra ruimte om in te voegen, dan drukt u op de losse knop op het dashboard. Het lampje begint dan te branden en de automobilist achter u weet dat u zijn actie op prijs stelt. Het lijkt misschien een beetje overbodig, maar het maakt autorijden nét een beetje persoonlijker. Voor zeventien euro is het een leuke toevoeging aan uw auto.

ZipGripGo

ZipGripGo is een innovatief nieuw tractiehulpmiddel waarmee bestuurders van auto’s en SUV’s uit sneeuw, ijs of modder kunnen komen. Het stevige ritsbindersysteem voor zwaar werk wordt snel geïnstalleerd om u en uw passagiers uit de problemen te helpen. Traditionele kettingen zijn lastig te dragen en moeilijk te installeren. ZipGripGo is een uitstekend alternatief dat gemakkelijk onder een stoel of in de kofferbak kan worden opgeborgen.

GOFAR

GOFAR is een intelligent apparaat in de auto dat uw auto slimmer maakt: het helpt uw auto uw tijd in het verkeer te verminderen en te besparen op brandstoffen. Het apparaat meet uw rijstijl en de gezondheid van de auto en geeft u feedback zodat u uiteindelijk uw rijstijl aan kunt passen om te bezuinigen op brandstofkosten. Blauw licht geeft aan dat u netjes en zuinig rijdt, rood licht geeft aan dat u te hard of te agressief rijdt en dus teveel brandstof verbruikt. Deze techniek wordt ook in de Formule 1 gebruikt.

Een aantrekkelijke gadget om uiteindelijk geld te besparen, dus!

Nieuwe auto leasen

Wanneer u een gloednieuwe auto gaat leasen, bent u vaak in de gelegenheid om deze geheel naar wens samen te stellen en dus één van bovenstaande gadgets uit te proberen!

Nieuwe auto leasen? Bekijk de beschikbare modellen in onze lease voorraad. 

Terug naar overzicht