Autotrends voor 2018

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur! Tijd om terug te blikken op 2017 en uit te kijken naar een nieuw jaar. Ook ROS Finance blikt alvast vooruit op het nieuwe jaar, waarin we een aantal mooie ontwikkelingen zien binnen de autobranche. De belangrijkste autotrends voor 2018 delen we graag met u!

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en ook in 2018 verwachten we dat deze trend stevig door zal zetten. Dat is ook niet geheel verrassend, want elektrisch rijden kent veel voordelen die goed aansluiten bij de wensen van autorijders anno nu.

Vergeleken met benzine- en dieselauto’s, is een elektrische auto in de eerste plaats een stuk beter voor het milieu vanwege de lage CO2-uitstoot. Ook is elektrisch rijden financieel aantrekkelijk, omdat u wanneer u een elektrische auto least, veel minder bijtelling betaalt. Daarnaast is elektrisch rijden in de meeste gevallen twee tot drie keer voordeliger dan wanneer u een auto bezit die op benzine of diesel rijdt.

Bekijk onze elektrische en hybride auto’s in de leasevoorraad.

Autodelen

We benoemden het al in één van onze eerdere blogs: autodelen wordt dé trend voor 2018. Met name in de grote steden zien we dat mensen steeds vaker kiezen voor een deelauto. Bij autodelen deelt u met meerdere gebruikers één auto zodat u de kosten voor brandstof, verzekeringen, belastingen en onderhoud met elkaar kunt delen.

U kunt zelf een deelgroep opzetten, of een auto gebruiken via een organisatie die deelauto’s beschikbaar stelt.

Private lease

In het eerste halfjaar van 2017 werden maar liefst 21.000 auto’s gefinancierd met private lease. Dat is een stijging van ruim 30% ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van private lease; u hoeft niet langer in één keer een groot bedrag neer te leggen voor een nieuwe auto, maar u betaalt uw auto af in maandelijkse termijnen.

Daarnaast zorgt private lease voor meer zekerheid, omdat de leasemaatschappij verantwoordelijk is voor reparatiekosten en onderhoudskosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent en betaalt u maandelijks een vast bedrag waar alle mogelijke reparatie- en onderhoudskosten al bij zijn inbegrepen.

Bekijk onze private leaseauto’s in de leasevoorraad.

Cross-over auto’s

De cross-over auto is een nieuwe carrosserievorm die wordt gezien als een mix tussen een SUV en sedan. SUV’s zijn al jaren populair bij grote gezinnen, maar zijn niet erg zuinig in gebruik en kunnen soms wat lomp zijn.

De cross-over is een verhoogd model en is in veel gevallen voorzien van vierwielaandrijving. Daarnaast zijn ze wat smaller qua design en een stuk zuiniger dan SUV’s.  In 2016 werden er wereldwijd al zes miljoen cross-overs verkocht en de verwachting is dat dit aantal in 2018 alleen maar zal stijgen.

Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen met een gloednieuwe auto? Neem dan contact op met 

Terug naar overzicht