Opvallende autotrends

In de afgelopen jaren hebben steeds meer zzp’ers en ondernemers de voordelen ervaren van het leasen van bedrijfs- en personenauto’s. Niet alleen in toen, maar ook nu verwachten we dat financial lease een echte trend wordt. Benieuwd naar de autotrends die wij signaleren? Lees dan snel verder.

Elektrisch rijden

Voor veel Nederlanders is verduurzamen een steeds belangrijker topic. Een resultaat hiervan is dat bijna de helft van de Nederlanders overweegt een elektrische auto aan te schaffen. Elektrisch rijden kent veel voordelen die aansluiten op de wensen van autorijders anno nu, dat bleek ook wel het afgelopen jaar. In 2018 is er een recordaantal van ruim 24.000 vol-elektrische personenauto’s (waterstof- en batterij elektrisch) verkocht, een stijging van 200% ten opzichte van 2017. Voor 2019 wordt verwacht dat de stekkerauto hard in populariteit zal toenemen. Elektrische Voertuigen (EV’s) en plug-in hybrides zijn de dieselmotoren van morgen. De verwachting is dat in 2020 elektrische auto’s in Nederland zelfs populairder zullen zijn dan oliegestookte modellen.

Benieuwd welke elektrische en hybride auto’s u kunt leasen met financial lease? Bekijk de voorraad hier.

Volkswagen blijft nummer één   

Het zal u wellicht niet verbazen, maar ook in 2018 was de Volkswagen weer het meest verkochte automerk van Nederland. Verwacht wordt dat Volkswagen ook in 2019 het grootste marktaandeel blijft houden. In het laatste kwartaal van 2018 stond de Volkswagen Golf ook bij ROS Finance in de top 5 meest geleasde personenauto’s.

Op zoek naar een nieuwe of tweedehands Volkswagen leaseauto? Bekijk hier onze leasevoorraad.

Autotrends | ROS finance

Leasemarkt helpt autoverkopen

Afgelopen jaar heeft de aantrekkende en verbredende leasemarkt ervoor gezorgd dat de nieuwverkoop nog enige progressie maakte. Dit als gevolg van de toegenomen belangstelling voor private lease en inzet van zakelijke leaseauto’s. De verkoop van nieuwe personenauto’s groeide slechts 7,1% ten opzichte van 2017. In de laatste maanden van 2018 was er een run op dure elektrische auto’s (boven de 50 mille), aangezien deze vanaf 1 januari 2019 duurder zijn geworden om zakelijk te leasen, vanwege de verhoging van het bijtellingstarief naar 22% Verwacht wordt dan ook dat in 2019 goedkopere elektrische modellen populair zullen worden op de leasemarkt.

Ontdek de voordelen van zakelijke lease hier.

Tesla model 3

Het nieuwe model van Tesla is bedacht als goedkopere instapversie van de modellen X en S en is vanaf februari verkrijgbaar in Nederland. Verwacht wordt dat model 3 ook erg geliefd zal zijn op de leasemarkt, gezien de bijtellingsregels op modellen X en S in 2019 iets minder aantrekkelijk zijn geworden. De verkoop van deze modellen groeide in 2018 t.o.v. 2017 echter wel met ruim 161% Tesla doet het dus erg goed op de Nederlandse automarkt.

Bekijk de Tesla modellen in onze leasevoorraad.

Bent u ondernemer of zzp’er en wilt u een bedrijfs- of personenauto leasen met financial lease? Vul uw informatie in in de leasecalculator en vraag een vrijblijvende offerte aan. U kunt al binnen 24 uur rondrijden in uw leaseauto!

 

Terug naar overzicht