Bedrijfswagen leasen in 5 stappen

Voor u als ondernemer is een bedrijfswagen essentieel voor uw bedrijfsvoering. Niet alleen vervoert u uzelf en uw medewerkers naar projecten, ook wordt een bedrijfswagen ingezet om materialen te vervoeren.

Een bedrijfswagen is misschien ook wel de eerste aankoop die u wilt doen als u start met uw bedrijf. Dan weet u als geen ander dat het aanschaffen van een bedrijfswagen een grote investering is, zeker voor startende ondernemers. Misschien is het zelfs wel een onmogelijke investering, omdat u niet beschikt over voldoende startkapitaal.

Dat is dan ook de reden waarom veel (startende) ondernemers kiezen voor financial lease. Een bedrijfswagen leasen maakt het voor u als startende ondernemer een stuk laagdrempeliger om een bedrijfswagen te kunnen rijden. U hoeft namelijk niet in één keer een groot bedrag neer te tellen, maar betaalt het bedrag af in maandelijkse termijnen.

Maar waar let u op bij het leasen van een bedrijfswagen? Welke stappen doorloopt u voordat u in uw nieuwe of tweedehands bedrijfswagen rond kunt rijden? We vertellen het in deze blog!

1. Specificaties van de bedrijfswagen bepalen

De keuze is reuze! Er zijn veel verschillende bedrijfswagens op de markt, dus de kans is groot dat u niet weet waar u moet beginnen.

Voordat u een specifiek merk of uitvoering bedrijfswagen selecteert, is het aan te raden om eerst de specificaties op een rijtje te zetten die belangrijk voor u zijn:

  • Voor welk doel wordt de bedrijfswagen gebruikt?
  • Hoeveel laadruimte en laadvermogen moet de bedrijfswagen hebben?
  • Hoeveel zitruimte voor passagiers moet er zijn?
  • Wat moet de trekkracht van de bedrijfswagen zijn?
  • Wilt u een benzine of dieselauto rijden?
  • Welk bedrag wilt u ongeveer kwijt zijn voor uw bedrijfswagen?

Dit zijn zomaar een aantal vragen die u op weg helpen om de specificaties van uw ideale bedrijfswagen in kaart te brengen.

2. Vergelijk bedrijfswagens met elkaar

Als u duidelijk voor ogen heeft aan welke specificaties uw nieuwe bedrijfswagen moet voldoen, is het tijd om soortgelijke bedrijfswagens met elkaar te vergelijken. Er zijn diverse vergelijkingstools te vinden waarin u twee of meerdere bedrijfswagens met elkaar kunt vergelijken op diverse factoren zoals laadruimte, motoren, pk, en prijs.

Ook bij ROS finance vergelijken we regelmatig twee soortgelijke bedrijfswagens met elkaar:

3. Zoek uw ideale bedrijfswagen online of bij de dealer

Op basis van de vergelijkingstools kunt u een goede keuze maken voor de bedrijfswagen die geheel aansluit bij uw wensen. Of u de auto nu in onze leasevoorraad heeft gezien of bij een andere dealer of autogarage u kunt altijd een financiering aanvragen bij ROS Finance.

4. Bepaal de leaseperiode & slottermijn

Om uw maandelijkse kosten te berekenen, vindt u op onze website een leasecalculator die u binnen een paar seconden laat zien wat u maandelijks gaat betalen voor uw nieuwe bedrijfswagen. Het vaste maandbedrag dat u betaalt is afhankelijk van de looptijd van uw financial lease contract en de slottermijn die u betaalt. U vult het totale aankoopbedrag in, de looptijd van uw contract en het bedrag dat u in de slottermijn wilt betalen om eigenaar te worden van de bedrijfswagen.

Bent u benieuwd welke leasetermijn en slottermijn het beste bij uw situatie past? Lees deze blog of neem contact met ons op, wij adviseren u graag! 

5. Rondrijden binnen 24 uur!

Als u de keuze heeft gemaakt voor een nieuwe bedrijfswagen, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk in uw wagen gaan rijden. Daarom kunt u bij ROS finance al binnen 24 uur na het aanvragen van uw financiering rondrijden in uw nieuwe bedrijfswagen.

Klaar om uw bedrijfswagen te leasen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan! 

Terug naar overzicht