Bedrijfswagen leasen: Operational lease of Financial lease?

Als ondernemer is het essentieel dat uw bedrijfswagen betrouwbaar is. U wilt zo efficiënt en comfortabel mogelijk uw werkzaamheden verrichten. Daarnaast heeft u ongetwijfeld nog een aantal wensen en eisen waar de nieuwe bedrijfswagen aan moet voldoen.

Gelukkig vindt u bij ROS finance een groot lease aanbod en is er altijd wel een model beschikbaar die voldoet aan uw wensen en eisen. De vraag is dan: Gaat u voor Operational lease of Financial lease?

Bedrijfswagen leasen versus kopen

Het leasen van een bedrijfswagen is voor u als ondernemer altijd voordelig. Het grote bedrag dat u normaal gesproken in één keer voor de bedrijfswagen zou moeten neerleggen, kunt u nu ergens anders voor gebruiken. U betaalt gewoon maandelijks een vast bedrag. Er zijn daarnaast twee verschillende manieren waarop dit mogelijk is:

  • Financial lease
  • Operational lease

Bedrijfswagen leasen met financial lease

De meeste ondernemers kiezen voor Financial lease. Met financial lease betaalt u maandelijks een vast bedrag voor de gewenste bedrijfswagen. U bent zelf verantwoordelijk voor overige kosten zoals verzekeringen, brandstof en boetes. U bent, in tegenstelling tot Operational lease, economisch eigenaar van de bedrijfswagen. U profiteert daardoor automatisch van fiscale voordelen, zoals het terugvorderen van de BTW bij de fiscus.

Met Financial lease betaalt u aan het einde van de leaseperiode een slottermijn. Daarna is de bedrijfswagen volledig van u. Het voordeel is dat u zelf de slottermijn op reële restwaarde kunt zetten.

Fiscale voordelen waaronder het terugvorderen van de BTW

U bent economisch eigenaar van de bedrijfswagen

Flexibiliteit, in tegenstelling tot Operational lease is het makkelijk om te wisselen van object

Exclusief overige kosten (u betaalt alleen voor de bedrijfswagen)

Lees hier meer over financial lease.

Bedrijfswagen leasen met operational lease

Met Operational lease wordt u, in tegenstelling tot financial lease, geen eigenaar van de bedrijfswagen. De leasemaatschappij is in dit geval de eigenaar. U betaalt met full operational lease een maandelijks bedrag waarin (mogelijk) de onderhouds- en reparatiekosten, wegenbelasting en autoverzekering zijn opgenomen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de brandstof erbij te betrekken. U komt op deze manier nooit voor verrassingen te staan. U betaalt iedere maand een vast bedrag en aan het einde van de leaseperiode levert u de wagen weer in bij de leasemaatschappij.

+ Volledige ontzorging (zelf in te richten)

+ Geen slottermijn

U bent niet de (economische) eigenaar van de bedrijfswagen

Lees hier meer over operational lease.

 

Terug naar overzicht