Bedrijfswagens vergelijken: Renault Master en Volkswagen Crafter

Bent u op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen om te leasen? Dan komt u er al snel achter dat er een enorm aanbod van bedrijfswagens bestaat! Ga bij uzelf na wat u precies nodig heeft, om uw werkzaamheden zo gemakkelijk mogelijk uit te kunnen voeren. Om deze keuze iets makkelijker te maken, schrijven wij maandelijks een artikel waarin wij bedrijfswagens vergelijken.

In deze blog maken we de vergelijking tussen twee bedrijfswagens: de Renault Master en de Volkswagen Crafter. Benieuwd naar alle specificaties en welke bedrijfswagen het beste bij u past? Dat leest u in deze blog!

Renault Master | ROS finance

Renault Master leasen

Specificaties Renault Master

Wist u dat de Renault Master de meest verkochte lichte bedrijfswagen van Europa is? Deze trouwe bedrijfswagen staat dan ook voor kwaliteit en gebruiksgemak. In het assortiment van Renault is de Master de grootste bedrijfswagen, met veel grote voordelen. Wat dacht u van laadruimtebescherming, 150 liter opbergruimte en 270 graden draaibare achterdeuren? De Renault Master is een praktische, veelzijdige bedrijfswagen in zijn klasse.

Laadvermogen Renault Master

De Renault Master is beschikbaar in acht verschillende uitvoeringen: Bestelwagen FWD, Bestelwagen RWD, Diepe Cabine, Groot Volume, Kiepbak, Pick-up, Platform-cabine en Chassis-cabine. Elke uitvoering beschikt over verschillende lengte- en hoogtematen. Ook het laadvermogen verschilt per uitvoering.

De Renault Master beschikt doorgaans over een laadvolume van 8 m3 tot 22 m3.

Motor Renault Master

Gaat u voor de Renault Master, dan kunt u nog kiezen uit vier verschillende dieselmotoren. Rijdt u vaak korte afstanden met een lichte lading? Dan zijn de turbo-motoren van de Renault Master ideaal! Voor lange afstanden met zware belading kiest u voor de TwinTurbo motoren.

  • dCi Turbo 110-motor (110 pk)
  • dCi Turbo 130-motor (130 pk)
  • dCi TwinTurbo 145-motor (135 pk)
  • dCi TwinTurbo 170-motor (165 pk)

Dankzij de Twin Turbo-technologie wordt het verbruik van de Renault Master ook nog eens verlaagd tot 7,0 l/100 km.

Veiligheid Renault Master

De Renault Master beschikt o.a. over: parkeersensoren achter, ESP, bochtverlichting en hill-start assist.

Volkswagen Crafter | ROS finance

Volkswagen Crafter leasen

Specificaties Volkswagen Crafter

Heeft u vaak zware ladingen die u van A naar B moet brengen? Dan is de Volkswagen Crafter dé perfecte bedrijfswagen voor u! Deze kan namelijk tot wel 3500 kg vervoeren. Met een universele laadvloer is de Crafter uniek in zijn klasse. Op deze laadvloer kunnen verschillende opbergsystemen aangesloten worden. Wat ook ingebouwd kan worden is een ergoComfort-stoel, verstelbaar in 14 verschillende posities, zodat de stoel altijd perfect aansluit bij de chauffeur. Tevens kunt u een trekhaak, LED-koplampen, opstaptredes laten bevestigen.

Laadvermogen Volkswagen Crafter

De Crafter wordt beschikbaar gesteld als gesloten bestelwagen of Pick-up met enkele of dubbele cabine. De gesloten bestelwagen biedt ruimte voor 4 t/m 6 europallets. De dubbele cabine kan maximaal 7 personen vervoeren. Er 3 verschillende lengte- en hoogtematen en vier varianten in de carrosserie te bestellen. 

De Volkswagen Crafter beschikt doorgaans over een laadvolume van 9,3 m3 tot 18,4 m3.

Motor Volkswagen Crafter

Voor deze bedrijfswagen is een 2.0 TDI dieselmotor ontwikkeld met verschillende prestatievermogens:

  • 65 kW (88 pk)
  • 80 kW (109 pk)
  • 100 kW (136 pk) 
  • 120 kW (163 pk) 

Verkrijgbaar in voorwielaandrijving, achterwielaandrijving, en 4MOTION- vierwielaandrijving. De elektrische Crafter is gekoppeld aan een 100 kW (136 pk) elektromotor.  

Veiligheid Volkswagen Crafter

De Volkswagen Crafter beschikt o.a. over: lane warning system, parkpilot, elektromechanische stuurbekrachtiging, zij flankbescherming, aanhangwagen assistent, adaptive Cruise Control en Front assist, achteruitrij-assistent en Multi Collision Brake.

 

Bent u na het lezen van deze blog geïnteresseerd in het leasen van een Renault Master of Volkswagen Crafter? Bekijk de mogelijkheden in de lease voorraad van ROS Finance.

Terug naar overzicht