De 10 beste auto’s voor in de winter

We hebben inmiddels al zware sneeuwval gehad maar de winter is nog lang niet voorbij. Wij hebben een lijst samengesteld met 10 auto’s die de winter zonder enige moeite doorkomen. U hoeft zich met deze auto’s geen zorgen te maken over ijzige en koude weersomstandigheden.

De auto’s op een rijtje:

  1. Suzuki Vitara
  2. Volkswagen T-Roc
  3. Skoda Kodiaq
  4. Volvo V90 Cross Country
  5. Land Rover Discovery Sport
  6. Nissan Qashqai
  7. Dacia Duster
  8. Mitsubishi Outlander PHEV
  9. Peugeot 2008
  10. Fiat Panda 4×4

Waar moet u op letten tijdens de winter?

Tijdens de winterse en ijzige weersomstandigheden is grip en controle op de weg natuurlijk uiterst belangrijk. Het geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid. Of uw auto een tweewiel- of vierwielaandrijving heeft, wordt dan ineens opmerkelijk. Hoe meer wielen de auto kan aansturen, des te meer grip er op de weg uitgeoefend kan worden. De rijpositie is daarnaast ook belangrijk. Mocht er een grote hoeveelheid sneeuw gevallen zijn en is dat inmiddels in ijs veranderd? Dan is het fijn dat u een hoge rijpositie heeft en het ijs de onderkant van uw auto niet beschadigd. Deze lijst is samengesteld door te kijken naar de aandrijving, comfort, veiligheid, standaarduitrusting, rijpositie en offroad capaciteiten.

Suzuki Vitara | ROS finance

 

1. Suzuki Vitara

De topmodellen van de Suzuki Vitara worden standaard geleverd met vierwielaandrijving. Dit systeem en de verhoogde grip die het biedt, moet u helpen winterse omstandigheden met gemak te trotseren. Het lichte gewicht en de hoge bodemvrijheid van de Vitara helpen voorkomen dat u vast komt te zitten in de sneeuw.

Alle modellen zijn standaard uitgerust met een DAB-radio, USB-aansluiting, cruise control en automatische airconditioning. Zo blijft u en uw medepassagier lekker warm tijdens de rit. Modellen op instapniveau zijn in verhouding niet erg duur, dus als extraatje kunt u een misschien investeren in een goede set winterbanden. Bekijk de Suzuki Vitara modellen in onze lease voorraad.

 

Volkswagen T-Roc | ROS finance

2. Volkswagen T-Roc

De Volkswagen T-Roc is een slimme familie SUV. Min of meer een Volkswagen Golf op stelten. De verhoogde rijpositie geeft u, vergeleken met de Golf, niet alleen beter zicht op de weg maar ook een veiliger en kalmerend gevoel tijden het rijden in de winter. In tegenstelling tot andere SUV’s van vergelijkbare grootte is de T-Roc zeer comfortabel over heuvelachtig terrein.

Plak een goede set winterbanden op een T-Roc met voorwielaandrijving en het voldoet aan de meeste omstandigheden. Mocht je toch de grens op zoeken in extreem weer, dan kun je altijd nog de T-Roc 4×4 overwegen. Bekijk de VW T-Roc modellen in onze lease voorraad.

 

Skoda Kodiaq | ROS finance

3. Skoda Kodiaq

Gaat u deze winter op pas met een groter gezelschap? Dat kan makkelijk met de Skoda Kodiaq. Deze Skoda is één van de minst dure SUV’s die plek biedt voor zeven personen. Met vierwielaandrijving en een optionele Dynamic Chassis Control is een gladde weg voor deze Skoda appeltje eitje. De SUV is stil, goed gebouwd, super veilig en ontworpen voor het hele gezin. Bekijk de Skoda Kodiaq modellen in onze lease voorraad.

 

Volvo V90 Cross Country | ROS finance

4. Volvo V90 Cross Country

De Volvo Cross Country komt standaard met vierwielaandrijving en robuuste kunststof carrosserie bekleding. Hiermee kunt u met gemak nog verder op avontuur en afdwalen van de standaard wegen, terwijl u nog steeds geniet van een luxueus en rustgevend interieur. Net als de vergelijkbare Audi A6 Allroad en Mercedes E-Class All-Terain heeft dit model een hogere bodemvrijheid en een offroad-rijmodus. Dit voorkomt dat de bodem van de auto niet over een rotsachtige ondergrond schraapt.  Bekijk de Volvo modellen in onze lease voorraad.

 

Land Rover Discovery Sport | ROS finance

5. Land Rover Discovery Sport

De Land Rover Discovery Sport combineert grove off-road capaciteiten met een verfijnde rijervaring. Deze praktische zevenzitter is stil, comfortabel en heeft een scherpe wegligging voor een auto van zijn formaat. Ook is er in deze auto een beperkte carrosserie aanwezig.

Net als de rest van de Land Rovers, zit de Discovery Sport vol met alle beste off-road functionaliteiten. Met het Terrain Response-systeem kan de bestuurder de tractie-, rem- en stabiliteitcsontrolesystemen snel aanpassen aan elk wegdek. Als een kameleon past deze auto zich aan aan de veranderlijke winterse omstandigheden. Bekijk de modellen in onze lease voorraad.

 

Nissan Qashqai | ROS finance

6. Nissan Qashqai

Tijdens een lange en strenge winter zit je met de Nissan Qashqai als een koning. Met de optionele vierwielaandrijving, verhoogde rijpositie is deze auto uitermate betrouwbaar en veilig. Dit model heeft een comfortabele wegligging en is ruim genoeg om ook in de warmere maanden veilig van A naar B te komen. Bekijk de modellen in onze lease voorraad.

 

Dacia Duster | ROS finance

 

7. Dacia Duster

De Dacia Duster is een betaalbare 4×4. Voor een stevige, betrouwbare off-roader is dit een pareltje. Dit model is ruim en is uitgerust met een efficiënte 1,5-liter dieselmotor . Echter heeft deze Dacia niet veel geinvisteerd in high-tech interieur afwerking of infotainmentsysteem.

De Duster is misschien niet te vergelijke met een met de rijkwaliteit van grote concurrenten, maar wanneer andere SUV’s met gladde of ijzige wegen beginnen te worstelen, rijdt deze Duster met vierwielaandrijving zonder stoot of slag verder. Bekijk de modellen in onze lease voorraad.

 

Mitsubishi Outlander PHEV | ROS finance

8. Mitsubishi Outlander PHEV

De Mitsubishi Outlander PHEV kan uitstekend omgaan met winterse omstandigheden. De elektromotoren helpen zijn vermogen nauwkeuriger te doseren, waardoor het spinnen van de wielen op de meest gladde oppervlakten wordt verminderd.

Ook wanneer het weer minder streng is kunt u genieten van het uitstekende brandstofverbruik van de PHEV. Puur elektrisch haalt de PHEV makkelijk 50 kilometer. Bekijk de modellen in onze leasevoorraad.

 

Peugeot 2008 | ROS finance

9. Peugeot 2008

De Peugeot 2008 laat zien dat je geen vierwielaandrijving nodig hebt om de winter te overwinnen. In Allure en GT Line-trims krijgt deze funky kleine SUV een geavanceerd tractiecontrolesysteem met instellingen voor modder, sneeuw en andere omstandigheden die je tegen zult komen tijdens de ijzige greep van de wintermaanden. Veiligheid en comfort in perfecte rijomstandigheden. Bekijk de Peugeot 2008 in onze leasevoorraad.

 

Fiat Panda 4x4 | ROS finance

10. Fiat Panda 4×4

Ondanks zijn compacte afmetingen, biedt de Fiat Panda 4×4 genoeg ruimte, een prima standaarduitrusting en grondige off-road capaciteiten. Hij kan zich makkelijk voortbewegen door zware weersomstandigheden. Met trots trotseert deze stoer Panda de winter.  Bekijk de Fiat Panda 4×4 in onze leasevoorraad.

Bent u na het lezen van deze blog enthousiast geworden over één van deze auto’s? Bekijk dan onze leasevoorraad, selecteer de auto die voldoet aan uw wensen en eisen en vul de leasecalculator in om het maandelijkse leasebedrag te berekenen.

Terug naar overzicht