BMW breidt 8-serie uit met cabriolet

De Duitse autofabrikant BMW breidt de familie van de populaire 8-serie uit. Het nieuwe model betreft de BMW 8-serie Cabrio en wordt leverbaar met benzine- en dieselmotoren.

Eerder dit jaar presenteerde BMW een volledige nieuwe 8-serie en breidt deze nu dus verder uit met een cabrioletversie. In feite is deze serie de opvolger van de 6-serie, waar tot voor kort de 6-serie Coupé, Cabrio en GranCoupé op de bestellijst stonden. Nu komen er dus de opvolgers van die drie modellen en gaan als 8-serie de wegen op.

Exterieur

De 8-serie Cabrio is met een lengte van 4,84 meter en een breedte van 1,90 meter precies even lang en breed als de BMW 8-serie Coupé. Het exterieur komt dus erg overeen met die van de Coupé-broer. ‘Stijlvol, zelfverzekerd en met een krachtige uitstraling. De BMW 8 Serie Cabrio weet al vanaf de eerste blik te fascineren’, aldus de Duitse autofabrikant zelf. Met een langgerekte motorkap, de lage softtop en de indrukwekkend vormgegeven achterzijde straalt de Cabrio ook daadwerkelijk sportiviteit en kracht uit. Die uitstraling wordt daarnaast nog stijlvoller door de 20-inch lichtmetalen wielen en de details van de uitrusting Chrome Line Exterior.

Twee motoren

Met de cabrioletversie van de 8-serie streeft BMW naar de maximale dynamiek, power en rijplezier. Naast de 390 kW sterke BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor met 4,4 liter cilinderonderhoud is er ook een tweede motor die het rijplezier vergroot. We hebben het dan over een even sterke als verfijnde BMW TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor met 235 kW. Met deze krachtige motoren heeft de Cabrio voor een sprint naar 100 kilometer per uur maar 3,9 seconden nodig!

Extra opties

De BMW 8-serie Cabrio komt standaard met een windscherm een dak dat tot een snelheid van 50 kilometer per uur geopend en gesloten kan worden. En dat in 15 seconden! Met het dak dicht heeft deze cabriolet een bagageruimte van 350 liter. Extra en erg interessante opties zijn de nekverwarming in de hoofdsteunen, een Bowers & Wilkins audiosysteem en BMW laserlight met een grootlichtbereik van wel 600 meter. Optioneel zijn ook bedieningselementen met unieke glasbewerking en stoelventilatie.

De marktintroductie van de BMW 8-serie Cabrio staat gepland voor maart volgend jaar. Prijzen zijn nog niet bekend, maar met een prijs van iets minder dan 125.000 euro voor de 8-serie Coupé weten wel al wel in welke richting we moeten denken.

Wilt u nu alvast een BMW leasen met financial lease? Bekijk onze leasevoorraad met beschikbare BMW-personenauto’s!

Terug naar overzicht