BMW introduceert grootste SUV: X7

De Duitse autofabrikant BMW breidt zijn modellenprogramma uit met de X7, het grootste SUV-model van de fabrikant uit München. Met een lengte van 5,15 meter en zijn zeven zitplaatsen is dit nieuwe model een waardige concurrent van SUV’s als de Mercedes-Benz GLS en de Cadillac Escalade.

Met de lancering van de X7 speelt BWM slim in op de groeiende populariteit van SUV’s.
Naast de lengte van ruim vijf meter is het nieuwe vlaggenschip van BMW twee meter breed. Als je de BMW X7 snel bekijkt, lijkt hij erg hoog, terwijl dit in werkelijkheid ‘maar’ 1,80 meter is. Deze SUV komt standaard met een derde zitrij en telt daardoor in totaal zeven zitplaatsen. Die derde zitrij kan wel vervangen worden door twee losse stoelen, waarmee de X7 dus een zeszitter wordt. De bagageruimte meet in dat geval 326 liter. Met de derde zitrij plat geklapt kan er 750 liter aan bagage mee in deze SUV.

Luchtvering

Standaard bij de X7 is de adaptieve luchtvering, inclusief elektronisch instelbare dempers. Daarnaast is er de optie om voor Integral Active Steering en Executive Drive Pro te kiezen, waarvoor beide bijbetaald moet worden.

Opties

Bij haar grootste SUV levert de Duitse autofabrikant LED-verlichting met een lichtbereik van 300 meter. Optioneel zijn de laserkoplampen die in bepaalde omstandigheden een lichtbereik van 600 meter hebben. Daarnaast bevat de X7 een vier-zone-klimaatcontrole, sfeerverlichting en een panoramadak met drie secties. Bijzondere opties zijn ook een beter audio- en infotainmentsysteem met schermen voor de passagiers en bedieningsknoppen van glas.

Motoren

De dieselkrachtbron in de xDrive30d levert 265 pk en 620 NM, die in de M50d 400 pk en maar liefst 760 Nm. Met die laatste motorisering sprint je met de X7 in 5,4 seconden naar 100 kilometer per uur. Alle motoren van deze SUV zijn gekoppeld aan een achttraps Steptronic-automaat.

Rijhulpsystemen

Zoals verwacht installeert de Duitse autofabrikant ook verschillende rijhulpsystemen in deze SUV om het rijden comfortabeler te maken. De BMW X7 is leverbaar met Active Cruise Control met Stop & Go functie, Driving Assistant Professional met stuurhulp en rijstrookassistent, Lane Change Warning en Lane Departure Warning, Lane Keeping Assistant en een botspreventiesysteem. Naast deze hele lijst aan rijhulpsystemen is een BMW Head-Up Display ook nog eens leverbaar.

Deze SUV met vierwielaandrijving komt voor eind maart van volgend jaar op de markt. 

Wilt u nu alvast een BMW leasen met financial lease? Bekijk onze leasevoorraad met beschikbare BMW-personenauto’s!

Terug naar overzicht