De nieuwe Volkswagen Touareg uitgelicht

Op 23 maart werd hij dan eindelijk in Peking gepresenteerd: de derde generatie van de Volkswagen Touareg. Groter, praktischer en krachtiger dan zijn voorganger. Deze zomer is de SUV al verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

Breder, langer, ruimer en lichter

De nieuwe Touareg is breder (+4,4 cm) en langer (+7,7 cm) dan zijn voorganger. Dit valt ook gelijk op door de extra brede grille aan de voorzijde van auto. Hij past daardoor ook precies in het straatje van de andere SUV’s van Volkswagen.

De bagageruimte van de Touareg is met ruim 100 liter toegenomen en is automatisch afdekbaar door middel van een elektrisch in- en uitrolbare afdekking. Daarnaast is de SUV ook nog eens 106 kg lichter dan zijn voorganger.

Technologische hoogstandjes

Dankzij Night Vision kan de Touareg met behulp van een warmtecamera in het donker mensen en dieren herkennen. Zij worden gewaarschuwd voor een mogelijk ongeval door middel van een lichtsignaal.

Naast Night Vision heeft de nieuwe Touareg ook Road Work Lane Assist met Traffic Jam Assist die de SUV tot 60 km/u semi-autonoom stuurt, versnelt en ook remt. Dit geldt ook bij werkzaamheden met alternatieve wegbelijning.

Het dashboard van de nieuwe Touareg is indrukwekkend. Het staat vol met beeldschermen. Knoppen en schakelaars zijn bijna nergens meer te vinden. Volkswagen noemt het zelf de “Innovision Cockpit” en met een volledig digitaal 12-inch instrumentenpaneel en een 15-inch infotainmentsysteem doet VW die naam ook eer aan.

4Motion is de standaard

De nieuwe VW Touareg wordt standaard geleverd met 4Motion-vierwielaandrijving. De aandrijfkrachten worden dus automatisch verdeeld over de voor- en achterwielen. Het systeem stuurt maximaal 70% naar de vooras en maximaal 80% naar de achteras.

Als extra optie kan dan gekozen worden voor regelbare luchtvering en vierwielbesturing. Hiermee wordt een kortere draaihoek gerealiseerd en is de SUV dus wendbaarder.

De krachtige motoren van de nieuwe Touareg

In eerste instantie is de nieuwe Volkswagen Touareg leverbaar in drie 3.0 V6 turbomotoren, waarvan twee diesels (231 pk en 286 pk) en één benzineversie (340 pk). In alle gevallen is een 8-traps automaat de standaard. Ongeacht de motorisering mag de Touareg 3.500 kg trekken.

In 2019 wordt de 4.0 V8 TDI versie (421 pk) en de plug-in hybride (367 pk) verwacht.

Volkswagen Touareg leasen

Bent u na het lezen van dit blogartikel enthousiast geworden over een Volkswagen Touareg? En bent u benieuwd hoeveel u per maand kwijt zult zijn als u er één wilt leasen? Bekijk de Touareg modellen dan in onze lease voorraad of bereken de maandlasten van een Touareg die u elders hebt gezien met behulp van onze lease calculator.

Terug naar overzicht