Lease in 2018 nog een auto met financial lease!

Nog iets minder dan 5 weken en dan staat het nieuwe jaar al voor de deur. Met het einde van het jaar in zicht, zoeken veel ondernemers en zzp’ers naar interessante mogelijkheden om voor 2019 in te kunnen investeren. We zien het aantal leaseaanvragen in de laatste twee maanden van 2018 dan ook exponentieel stijgen.

En zo vreemd is dat niet, want het aanschaffen van een auto met financial lease – voor het begin van het nieuwe jaar – is erg interessant voor u als ondernemer.

Waarom in 2018 nog een auto leasen?

Wanneer u een auto least met financial lease, wordt u volledig economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat u van dezelfde financiële voordelen profiteert, als wanneer u de auto zou kopen.

U mag de BTW aftrekken en het volledige aankoopbedrag als investering aftrekken van uw winst. Dat laatste wordt de investeringsaftrek genoemd en is van toepassing op alle middelen en diensten die u inkoopt voor uw onderneming. Het verschil met financial lease is dat u het aankoopbedrag niet in één keer hoeft te betalen, maar elke maand een vast, laag bedrag aflost gedurende de leaseperiode. U profiteert dus van de investeringsaftrek én behoudt uw liquide middelen.

Ook in 2019 en de verdere looptijd van uw financial lease contract profiteert u van financiële voordelen. De rente die u maandelijks betaalt over het af te lossen bedrag, mag namelijk ook afgetrokken worden van de winst (renteaftrek).

Minder winst = minder belasting

Door in 2018 nog een auto te leasen, mag u het aankoopbedrag fiscaal aftrekken. Dat betekent dat u minder winst overhoudt en dus minder belasting afdraagt over uw winst. Dit wordt nog interessanter wanneer u in de laatste maand van het jaar met uw nettowinst boven een bepaalde belastingschijf dreigt uit te komen en een hoger belastingpercentage moet gaan betalen.

Elektrische auto leasen

Ook wanneer u een elektrische auto wilt leasen, is het nog eens extra interessant om dat in 2018 te doen. In 2019 veranderen namelijk de bijtellingsregels voor elektrische auto’s boven de €50.000,-.

 
Wilt u in 2018 nog een auto of bedrijfswagen financieren met financial lease? Selecteer uw droomauto, vraag een vrijblijvende offerte aan en u kunt binnen 24 uur al rondrijden in uw nieuwe auto!

Terug naar overzicht