Financial lease 2019

In 2018 hebben steeds meer zzp’ers en ondernemers de voordelen ervaren van het leasen van bedrijfs- en personenauto’s. Eind 2018 werd er een recordaantal van 1 miljoen leaseauto’s geteld, met 150.000 private leasecontracten. Niet alleen in 2018, maar ook in 2019 verwachten we dat financial lease een echte trend wordt. Wat is er nieuw dit jaar op het gebied van financial lease? U leest het in deze blog.

72 maanden leasen

Bij ROS finance bepaalt u al jaren zelf de looptijd van uw financial lease contract. U kon dus al kiezen uit een termijn van 12, 24, 36, 48 of 60 en daarbij is sinds begin januari een leasetermijn van 72 maanden gekomen. Het voordeel van deze lange looptijd, is dat we nog lagere maandbedragen kunnen aanbieden en u in sommige gevallen al voor minder dan €100,- per maand een auto kunt leasen. Ook de slottermijn bepaalt u zelf bij ROS finance.

Bijtelling

Qua bijtellingsregels is er in 2019 ook weer het een en ander aangepast. De meest opvallende wijziging vanaf 2019 voor wat betreft de bijtelling is dat rijders van elektrische auto’s met een cataloguswaarde van €50.000 of meer, 22% bijtelling betaling over het bedrag boven de €50.000. De bijtelling van elektrische auto’s wordt dus mede afhankelijk van de waarde van uw elektrische auto. Elektrische auto’s met een cataloguswaarde van minder dan 50.000 euro profiteren in 2019 nog van 4% bijtelling.

Drie andere aanpassingen die zijn gedaan qua bijtelling in dit nieuwe jaar:

  • Plug-ins gaan ook naar 22% bijtelling
  • De overgangsregeling
  • BPM wordt minder CO2 afhankelijk

Leasemarkt helpt autoverkopen

Afgelopen jaar heeft de aantrekkende en verbredende leasemarkt ervoor gezorgd dat de nieuwverkoop nog enige progressie maakte. Dit als gevolg van de toegenomen belangstelling voor private lease en inzet van zakelijke leaseauto’s. De verkoop van nieuwe personenauto’s groeide slechts 7,1% ten opzichte van 2017. In de laatste maanden van 2018 was er een run op dure elektrische auto’s (boven de 50 mille), aangezien deze vanaf 1 januari 2019 duurder zijn geworden om zakelijk te leasen, vanwege de verhoging van het bijtellingstarief naar 22% Verwacht wordt dan ook dat in 2019 goedkopere elektrische modellen populair zullen worden op de leasemarkt.

Ontdek de voordelen van zakelijke lease hier.

Bent u ondernemer of zzp’er en wilt u een bedrijfs- of personenauto leasen met financial lease? Vul uw informatie in in de leasecalculator en vraag een vrijblijvende offerte aan. U kunt al binnen 24 uur rondrijden in uw leaseauto!

 

Terug naar overzicht