Financial lease en private lease worden steeds populairder

De afgelopen jaren gaat het erg goed met de Nederlandse autoleasebranche. Ook over 2017 kan de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen positieve cijfers laten zien. Er worden namelijk steeds meer auto’s geleased, zowel door zakelijke rijders als consumenten. Het totale aantal leaseauto’s in Nederland wordt door de VNA geschat op 860.000 auto’s (2017).

Het aantal leaseauto’s in Nederland stijgt al jaren. Het aantal van 860.000 auto’s in 2017 is een stijging van 9,3% ten opzichte van 2016 en is volgens de VNA vooral te danken aan het toenemende aantal private leaseauto’s. De cijfers zijn onder te verdelen in 60% voor privé leaseauto’s, 27% aan zakelijk geleasde personenauto’s en 13% aan bestelwagens. Niet alleen in het aantal private lease rijders zien we een stijging, ook werden er in 2017 meer auto’s gefinancierd met financial lease ten opzichte van het jaar ervoor.

Aantal lease-auto’s in Nederland

Financial lease en private lease worden steeds populairder | ROS finance

Ondanks de sterke groei in private lease, is het aantal zakelijke personenauto’s nog steeds in de meerderheid, alhoewel deze stijging veel minder hard gaat dan bij private lease. In 2016 reden er 575.000 zakelijke personenauto’s op de weg. Als we kijken naar 2017, is dat geen enorme stijging. Daarentegen stond het aantal private lease auto’s in 2016 op 64.000. En kijk hoe veel er nu rond rijden, al meer dan 100.000!

Maandbedragen bij private lease of financial lease

Het bedrag dat private lease rijders per maand willen uitgeven ligt rond de €300. Bij de andere segmenten is dat volgens de VNA anders. Uit dat onderzoek blijkt dat personenauto’s in het zakelijk segment in meer dan de helft van de gevallen een leasetermijn van boven de €600 hebben. Het percentage wat daarin een leasetermijn heeft van €200 – €300 is slechts 7%.

Meest populaire nieuwe leaseauto’s

Private leaseauto’s zijn er in alle prijsklassen, merken en modellen. Volkswagen staat met drie modellen in de top 10 voor private lease auto’s met de Golf, Polo en UP. Bij de bedrijfswagens zijn de Volkswagen Caddy en Volkswagen Transporter en Opel Vivaro het populairst. Volkswagen en Opel domineren in beide groepen de top 3. Hieronder kunt u de volledige top 10 nieuw verkochte leaseauto’s zien. Deze is samengesteld door de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

Top 10 meest populaire personenauto’s (private lease):

 1. Volkswagen UP
 2. Volkswagen Golf
 3. Opel Astra
 4. Renault Clio
 5. Renault Mégane
 6. Opel Karl
 7. Skoda Ocatavia
 8. Toyota Aygo
 9. Volkswagen Polo
 10. Ford Fiësta

Top 10 meest populaire bedrijfswagens (financial lease):

 1. Volkswagen Caddy
 2. Volkswagen Transporter
 3. Opel Vivao
 4. Mercedes-Benz Sprinter
 5. Renault Trafic
 6. Mercedes-Benz Vito
 7. Ford Transit Custom
 8. Volkswagen Crafter
 9. Renault Kangoo
 10. Ford Transit Connect

Financial lease bij ROS finance

Wilt u zelf de voordelen van een leaseauto ervaren? Of wilt u een bedrijfswagen leasen? Het aanbod van ROS finance aan leaseauto’s bestaat uit diverse merken bedrijfswagens of personenauto’s. Bekijk daarvoor de leasevoorraad. Ook wanneer u een auto bij een autodealer of ergens anders op het internet heeft gezien, kunt u deze aanschaffen met financial lease of private lease via ROS Finance.

Terug naar overzicht