Nieuwe Jaguar XF Sportbrake in aantocht

En daar komt als een duveltje uit een doosje de aankondiging van de nieuwe Jaguar XF Sportbrake. Zo krijgen de Audi’s A6 en Mercedes-Benz E-Klasse Estate, toch wel een beetje onverwacht, er een geduchte concurrent bij.

Het had er even schijn van dat Jaguar na een aantal kortstondige avonturen de stationwagens voorgoed wilden verlaten. In 2001 startte de productie met het X-Type model, maar dit model wist de consument niet te overtuigen. Ondanks dit gegeven willen ze groots uit gaan pakken om de nieuwe stationwagen wel tot een succes te brengen.

De XF Sportbrake zal geleverd worden met een 2,0 liter viercilinder benzine- en dieselmotor afkomstig uit de ‘ingenium-familie’. Deze familie presenteerde onlangs een spiksplinternieuwe 3,0 liter welke goed was voor 340pk. Jaguar trad met de vorige XF generatie in de markt met een 550pk, 5,0 liter V8. Het is nog even de vraag of de achtcilinder ook in de nieuwe XF Sportbrake te bewonderen zal zijn.

Jaguar hoopt mede door dit model de groei die het doormaakt door te kunnen zetten. In 2016 werden er maar liefst 77% meer auto’s verkocht. Zo is de doelstelling voor Jaguar Land Rover in 2016 weer een stap dichterbij gekomen. Het concern wist ten op zichten van 2015 20% meer auto’s te verkopen.

Het is dus nog even wachten op het nieuwe XF Sportbrake model, maar het huidige model in de markt is ook zeker een aanrader. Zo kunt u een Jaguar uit 2013 via Ros Finance in de financial lease al rijden voor een maandbedrag van €481 per maand. Klik hier voor onze actuele Jaguar XF voorraad.

Terug naar overzicht