Lease auto van de maand: BMW 5-Serie

Vanaf heden selecteren wij iedere maand een ‘leaseauto van de maand’. Een auto of bedrijfswagen die naar onze mening net iets meer aandacht verdient en dus uitgelicht mag worden. We selecteren de auto of bedrijfswagen op grond van drie eigenschappen:
– Algemene populariteit
– Populariteit om te leasen
– Beschikbaarheid

In deze blog behandelen we onder andere:

De lease auto van deze maand is de altijd sportieve BMW 5-serie.

BMW 5 | ROS finance

De BMW 5-serie in het kort

  • Geïntroduceerd in 1972
  • Model uit de hogere middenklasse
  • Leverbaar als vierdeurs sedan, vijfdeurs touring en vijfdeurs GT
  • Ruim aanbod aan benzine- en dieselmotoren
  • Hogere restwaarde dan de niet-Duitse concurrentie

Na de BMW 3-serie is de 5-serie het populairste model van BMW. De eerste generatie werd in 1972 geïntroduceerd. 10 jaar later kwam het tweede model, de eerste BMW die leverbaar was met een dieselmotor. In 1988 introduceerde BMW de eerste 5-serie stationwagon (touring), die sindsdien niet meer het programma verlaten heeft. In 2009 introduceerde BMW een derde variant, de BMW 5-serie GT.

De concurrenten van BMW 5-serie

De concurrenten van de 5-serie zijn met name afkomstig van Duitse bodem:

  1. Audi A6
  2. Mercedes E-klasse
  3. Volvo V70
  4. Audi A7
  5. Jaguar XF

De standaarduitrusting van BMW 5-serie

De eerste generaties van de BMW 5-serie uit de jaren 70 en 80 hadden weinig in de standaarduitrusting zitten. Voor de extra opties moest daarnaast veel betaald worden. Met de laatste model generaties is dit wel veranderd. De standaarduitrusting is vergelijkbaar met de concurrentie modellen. Nieuwprijzen zijn stevig, maar daar staat tegenover dat occasions van de BMW 5-serie hun waarde goed behouden.

Het motorenaanbod van BMW 5-serie

Het enorme motoraanbod van de 5-serie maakt onderdeel uit van het verkoopsucces.

Van lichte en zuinige viercilinder benzinemotoren (zoals de BMW 518i) tot de enorme 5,0-liter V10 (van de BMW M5) en op diesel-gebied van de economische 520d tot de sterke M 550d. Vervolgens kan er gekozen worden voor een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttraps automaat.

De BMW M5

ROS finance | BMW M5

De BMW M5 is het absolute topmodel van de 5-serie. Het model past perfect bij het imago van het model. Een zakenauto met de prestaties van een sportauto. Een trendsetter voor de hoge middenklasse.

De M staat voor de Motorsport afdeling van BMW. Deze techniek is afkomstig uit de racerij. De M5 werd in 1985 voor het eerst geïntroduceerd en kostte destijds net zo veel als een Ferrari 308. Echter had de M5 meer te bieden dan de Ferrari (meer ruimte bijvoorbeeld).

De hybride BMW 5-serie

Naast de sportieve kant van BMW doen ze ook goed mee op milieugebied. Zo wordt er met de BMW 520 EfficientDynamics Edition de grootst mogelijke afstand uit iedere liter brandstof gehaald. Daarnaast biedt de BMW ActiveHybrid 5 een combinatie van de motor uit de 535d en een elektromotor die dezelfde CO2-uitstoot heeft als de BMW 520i.

Een BMW 5-serie leasen

De lease auto van de maand leasen? In onze lease voorraad bieden wij zowel nieuwe modellen als occasions aan van de BMW 5-serie. Ergens anders een BMW 5-serie zien staan? Bereken met behulp van onze lease calculator het maandelijkse leasebedrag of neem contact met ons op. Binnen 24 uur regelen wij het voor u.

Terug naar overzicht