Lease auto van de maand: Volkswagen Transporter

Iedere maand lichten wij een leaseauto uit. Dit is een populaire bedrijfswagen of personenauto waar wij graag meer over vertellen. Welke auto dit is, is gebaseerd op verschillende eigenschappen, waaronder de populariteit van de auto en de beschikbaarheid in onze leasevoorraad. De leaseauto van de maand is in maart de Volkswagen Transporter. 

volkswagen transporter of ford transit | ROS finance

Wij hebben op het moment ruim 500 uitvoeringen van de Volkswagen Transporter in de leasevoorraad.

De geschiedenis van de Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is een auto die iedereen wel eens heeft gezien. Het oorspronkelijke idee kwam van een Nederlandse importeur die bij de Volkswagenfabriek in Wolfsburg op bezoek was. Hij zag dat een bodemplaat van de Volkswagen Kever werd gebruikt als transportwagen voor intern gebruik. Dit gaf hem de inspiratie voor de eerste schets van de Volkswagen Transporter Al snel bleek het onderstel van de Kever niet sterk genoeg voor het vervoeren van veel materialen en kwam er een aangepast onderstel. Zo kwam de eerste Volkswagen Transporter tot stand.

De verschillende generaties van de Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter doet het sinds het eerste model al goed in de automarkt. Daarom zijn er veel verschillende versies van deze bestelauto. De T2 was een van de eerste auto’s waarbij de de bestuurder recht boven de vooras zat. Dit is overgenomen door meerdere automerken zoals Chevrolet en Fiat. De motor van de Transporter lag tot aan de T4 achterin. Dit is een overblijfsel van het onderstel van de Kever, waar de motor ook achterin de auto ligt. Omdat dit veel laadruimte in beslag nam, heeft Volkswagen besloten de motor voorin te verplaatsen.

Van de T2 tot en met de huidige versies zijn er veel omgebouwd tot caravan. Vanwege de grote laadruimte is de Volkswagen Transporter een ideale kampeerauto. Volkswagen zag deze trend en besloot van de T5 en de T6 eigen camper varianten te ontwikkelen voor de verkoop.

De generaties van de Volkswagen Transporter:

  • T1 (1950-1967)
  • T2 (1967-1979)
  • T3 (1979-1990)
  • T4 (1990-2003)
  • T5 (2003-2015)
  • T6 (2015-2019)
  • T6.1 (2019-heden)

De concurrenten van de Volkswagen Transporter

Volkswagen is niet het enige autobedrijf met bedrijfswagens in het assortiment. Dit zijn de grootste concurrenten:

Een Volkswagen Transporter leasen?

Wekt de leaseauto van de maand uw interesse? Bij ROS finance vindt u zowel de nieuwste modellen, als tweedehands modellen van de Volkswagen Transporter. Bekijk onze leasevoorraad voor de actuele modellen. Staat het model van uw keuze hier niet tussen en heeft u dit model wel bij een andere dealer of garage zien staan? Ook dan is financial lease via ROS finance mogelijk.

Rijd binnen 24 uur de weg op tegen een vast en laag bedrag per maand. Bereken met behulp van onze lease calculator uw maandelijkse leasebedrag voor de Volkswagen Transporter.

Terug naar overzicht