Lease Auto

Een lease auto van ROS Finance

De voordelen van een lease auto

Een auto leasen bij ROS Finance heeft vele voordelen. Leasen biedt u zekerheid omdat u altijd een vast laag bedrag per maand betaalt. Verder hoeft u geen kapitaal te investeren. Reparatie en onderhoud, verzekeringen en belastingen zijn niet inbegrepen bij uw maandelijkse bedrag.

Welke opties zijn er voor een lease auto?

Wanneer u een lease auto aanschaft, zijn er drie opties:

  • Private finance: u financiert zelf een auto, zonder tussenkomst van de werkgever en betaalt maandelijks een bedrag aan aflossing van de auto
  • Operational lease: lease optie voor bedrijven. U bent zelf geen eigenaar van de auto, maar de leasemaatschappij.
  • Financial lease: lease optie voor bedrijven. U bent zelf wel eigenaar van de auto en de auto komt op uw naam te staan.

Bij private finance kunt u zelf een auto financieren. U bent zelf verantwoordelijk voor de gehele financiering van uw lease auto, hier zit uw werkgever dus niet tussen.

Operational en financial lease hebben gemeen dat het beide zakelijke lease opties zijn. De werkgever schaft een auto aan en financiert deze met operational lease of financial lease, door het bedrag in termijnen te betalen. Het grootste verschil tussen beide vormen van leasen, is dat u bij operational lease zelf niet de eigenaar bent van de auto en bij financial lease wel. Bij operational lease bent u niet verantwoordelijk voor o.a. onderhouds-, reparatie- of brandstofkosten en u hoeft geen slottermijn te betalen. Door een auto te leasen met financial lease bent u wel eigenaar van de auto en profiteert u bijvoorbeeld fiscale voordelen, doordat de BTW op de aanschafwaarde aftrekbaar is.

Wanneer kunt u een lease auto aanschaffen

De voornaamste reden waarom mensen een lease auto hebben, is omdat zij niet in één keer een groot bedrag voor de aanschaf van de auto neer willen of kunnen leggen. Het bedrag wordt in termijnen afbetaald, waardoor het ineens veel laagdrempeliger wordt om een auto aan te schaffen.

Hoe werkt het leasen van een auto?

Bent u overtuigd van de voordelen van private, financial of operational lease? Dan is het nu tijd om de lease auto van uw dromen te zoeken. Dit kan op twee manieren: u bekijkt het aanbod lease auto’s bij een dealer of direct bij de leasemaatschappij. Een dealer werkt vaak samen met meerdere leasemaatschappijen en deze kijkt samen met u naar de best passende leasemaatschappij voor uw situatie.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om direct bij een leasemaatschappij het lease auto aanbod te bekijken. Het voordeel daarvan is dat u een overzicht krijgt van het auto-aanbod van meerdere dealers en u kunt hier natuurlijk ook direct uw leasecontract afsluiten.

Ook wanneer u ergens anders op het internet een auto hebt gezien, kunt u contact opnemen met een leasemaatschappij om de mogelijkheden tot financiering te bespreken.

Wanneer is private finance een optie voor u?

Met private finance heeft u geen spaargeld nodig om een auto aan te schaffen – een vast inkomen is voldoende.

Heeft u plannen om een huis te kopen? Dan raden wij u af voor een lease auto te kiezen. De bank brengt namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering op uw hypotheek. Dat komt erop neer dat u een lager bedrag kunt lenen voor uw huis dan wanneer u geen auto leaset.

Dagelijks nieuwe lease auto’s

Bent u dus op zoek naar een auto met gunstige financieringsvoorwaarden? Heeft het assortiment op de website van ROS Finance op het moment nog niet de auto waar u naar op zoek bent? In dat geval is het dus slim om dagelijks even terug te komen naar de website van ROS Finance, om zo de nieuwste lease auto’s als eerste te zien te krijgen.