Meer tweedehands bedrijfswagens verkocht in 2016

In 2016 zijn er meer tweedehands bedrijfswagens verkocht dan in 2015 (bron: nu.nl). De verkoop van tweedehands voertuigen is in 2016 bijna 6,5 procent hoger uitgevallen dan het jaar ervoor. Een significante stijging dus, die bij ROS Finance het afgelopen jaar ook is opgemerkt.

Aantrekkende economie zorgt voor grotere verkoop tweedehands bedrijfsauto’s

In totaal verkochten autobedrijven in 2016 93.508 lichte bedrijfsauto’s, blijkt uit de cijfers van VWE voertuiginformatie en -documentatie. Dat zijn er 5.706 meer dan een jaar eerder. De groei is volgens VWE te verklaren door de aantrekkende economie, waardoor er meer werkgelegenheid is en dus meer werknemers een auto nodig hebben om bij hun werk te komen.

In totaal wisselden maar liefst 169.923 gebruikte bedrijfsauto’s van eigenaar, een totale stijging van 5,2 procent ten opzichte van 2015. Opvallend is dus dat steeds meer mensen ervoor kiezen een tweedehands bedrijfswagen aan te schaffen.

Meest verkochte merken

Bij autobedrijven werd voor gebruikte Volkswagens het vaakst een nieuwe eigenaar gevonden. Dat is geen nieuwe ontwikkeling, want in 2015 was ook Volkswagen het meest verkochte merk. In het bijzonder werden de modellen Volkswagen Caddy en Transporter van de Duitse automaker vaak verkocht. Mercedes-Benz, Renault en Peugeot zijn naast Volkswagen populaire merken bedrijfsauto’s die het afgelopen jaar een nieuwe eigenaar hebben gekregen.

Ook bij ROS Finance bent u aan het juiste adres voor een tweedehands bedrijfswagen. Omdat een auto een grote investering is, maken wij het voor u makkelijker om een auto aan te schaffen met financial lease. Bij financial lease betaalt u geen eenmalig hoog aankoopbedrag, maar betaalt u uw auto af in vaste, lage maandtermijnen. Bekijk hier ons aanbod met financial lease bedrijfswagens

Terug naar overzicht