Mercedes-Benz presenteert nieuwe Sprinter 4×4

Mercedes-Benz verrijkt de Sprinter-serie met de Sprinter 4×4, een bedrijfswagen opgewassen tegen ondergronden met heftige onregelmatigheden.

In de afgelopen acht maanden is er een gat geweest in de Mercedes-Benz line-up: de 4×4 versie van de nieuwe Sprinter werd niet gepresenteerd samen met de andere herontworpen modellen in februari. Sindsdien heeft elke Mercedes-liefhebber met ingehouden adem gewacht op deze volledige details van wat deze nieuwe Sprinter te bieden heeft.

Sprinter | ROS finance

Vierwielaandrijving

Bij de Sprinter 4×4 kan vierwielaandrijving stationair of rijdend onder 10 km/h worden ingeschakeld. 65 procent van het vermogen gaat onder normale omstandigheden naar de achteras en de overige 35 procent wordt naar de voorwielen gestuurd.

Functies

De Sprinter 4×4 adaptief ESP zit vol met functies die de mogelijkheden van deze bedrijfswagen verbeteren. De Sprinter 4×4 beschikt over functies als ASR, remkrachtverdeling, remassistentie, wegrijhulp en ESP. Die laatste functie houdt zelfs rekening met de belading en weet in dat geval of de auto een hoger zwaartepunt heeft dan gebruikelijk, waar het vervolgens zijn werking aan aanpast. Daarnaast rust Mercedes-Benz de Sprinter uit met 4ETS-tractieregeling, die ook bijdraagt aan optimale tractie.

Optioneel is Downhill Speed Regulation (DSR) en hetzelfde geldt voor een mogelijkheid om de Sprinter 4×4 te voorzien van lage gearing.

Onderscheidend

Mercedes-Benz zet de Sprinter 4×4 aan de voorzijde 15,5 cm en aan de achterkant 13,5 centimeter hoger op zijn poten, zodat geen berg te hoog en geen weg te slecht is. Hier onderscheidt Mercedes de Sprinter 4×4 van reguliere versies met achterwielaandrijving.

Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor de aanrijhoek. De Sprinter met vierwielaandrijving weegt 140 kg meer dan een conventionele Sprinter.

Prijzen

Mercedes-Benz heeft prijzen vrijgegeven voor de Duitse markt: 46.272 euro voor de gesloten bestelauto 4×4 en 43.652 euro voor de chassis-cabine versie. Prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend.

Wilt u nu al een Mercedes-Benz Sprinter leasen met financial lease? Bekijk onze leasevoorraad met beschikbare Mercedes-Benz Sprinters!

Terug naar overzicht