Toyota elektrische bedrijfswagens

Nadat vele autofabrikanten al eerder elektrische bestelwagens op de markt brachten, kon Toyota niet langer achterblijven. In 2020 zal dan ook de eerste elektrische bestelwagen van de Japanse autofabrikant op de markt verschijnen, namelijk: de Proace Electric. Deze bedrijfswagen zal volledig elektrisch zijn. Hier leest u alles over de elektrische bedrijfswagens van Toyota.

Toyota Proace Electric

Met de Toyota Proace Electric op batterij zal Toyota meteen inspelen op een gaande trend. Bestelbussen op batterij worden namelijk steeds populairder. De bestelbussen op batterij zorgen ervoor dat er geen schadelijke stoffen de lucht inkomen. Dit in tegenstelling tot bestelbussen die op diesel rijden. Deze veroorzaken maar liefst 34% van de NOx-uitstoot (stikstofoxiden) in stedelijke gebieden.

Omdat we met z’n allen steeds meer pakketjes bestellen, zullen er in de toekomst meer bestelbussen nodig zijn om deze op tijd te kunnen bezorgen. Wanneer de bedrijfswagens met onze pakketten op een milieuvriendelijke wijze kunnen rondrijden, brengt dit natuurlijk grote voordelen met zich mee. 

De Toyota Proace Electric serie bestaat uit meerdere modellen met een volledig elektrische aandrijving: de Compact, Worker, Long Worker, Dubbele Cabine en de Truck met open laadbak. Momenteel zijn er nog weinig technische details beschikbaar over de Proace Electric, wel is al bekend dat deze technisch gelijk zal zijn aan de Opel Vivaro, Citroën Jumpy en de Peugeot Expert.

Toyota Proace 2020 | ROS finance

(Toyota Proace op diesel)

Toyota Proace City Electric

In 2021 wordt het Toyota assortiment van elektrische bedrijfswagens verder aangevuld met de compacte Proace City Electric. Deze zal technisch vergelijkbaar zijn met de Opel Combo, Citroën Berlingo en de Peugeot Partner. Zowel de Proace Electric als de Proace City Electric zal in verschillende lengtematen op de markt verschijnen. 

Nieuw merk Toyota Professional

Met de elektrische bedrijfswagens die Toyota in 2020 en 2021 op de markt brengt, is meteen een nieuw bedrijfswagen merk gelanceerd: Toyota Professional. De Proace Electric en Proace City Electric zullen dus onder dit nieuwe merk van Toyota uitgebracht worden. 

Houd onze leasevoorraad in de gaten voor de nieuwe elektrische bedrijfswagens van Toyota. 

Ook een bedrijfswagen van Toyota leasen? Bekijk deze in de leasevoorraad van ROS finance.

Terug naar overzicht