Nieuwe bedrijfswagens: De Ford Transit Connect en Transit Courier

2018 wordt een druk jaar voor Ford, want het Amerikaanse automerk vernieuwt de komende maanden al haar bedrijfswagens. Deze lente lanceert Ford een vernieuwde versie van haar twee kleinste bedrijfswagens: de Ford Transit Connect en Ford Transit Courier. Beide bedrijfswagens beschikken over een aantal fraaie vernieuwingen, zowel qua exterieur als interieur.

Benieuwd naar de vernieuwde Ford Transit Connect en Transit Courier? In dit artikel vertellen we u er alles over! In deze blog hebben we het over: 

 1. Interieur & Exterieur Ford Transit Connect
 2. Interieur & Exterieur Ford Transit Courier
 3. Zuinig rijden dankzij vernieuwde motoren
 4. Laadvermogen & Laadruimte
 5. Veiligheidstechnologieën
 6. Ford Transit Connect Wagon

Interieur & Exterieur Ford Transit Connect

Ford Transit Connect | ROS finance

 • Vernieuwd infomediasysteem: Dit systeem met 6 inch aanraaksscherm wordt standaard op de luxere uitvoering als een soort tablet op een dashboard geplaatst.
 • Quickclear elektrisch verwarmbare voorruit: de voorruit wordt super snel verhit waardoor ijs direct smelt en de ruitenwissers ontdooid worden.
 • Verwarmbare stoelen
 • MyKey: een programmeerbare sleutel waarmee u o.a. maximumsnelheid, een veiligheidsgordelherinnering of zelfs het geluidsvolume kunt regelen. Zo kunt u uw auto zonder zorgen uitlenen aan een familielid of kennis.
 • Elektrisch inklapbare buitenspiegels

Interieur & Exterieur Ford Transit Courier

Ford Transit Courier | ROS finance

 • Dockingstation met USB-oplaadpoort: Voor het gebruik van navigatie, uw smartphone of mp3-speler in de auto
 • Elektronische Automatische Temperatuurcontrole: u hoeft alleen maar de gewenste temperatuur in te stellen om te zorgen dat de airconditioning het binnen aangenaam houdt
 • Quickclear elektrisch verwarmbare voorruit: de voorruit wordt super snel verhit waardoor ijs direct smelt en de ruitenwissers ontdooid worden.
 • Ruitenwissers met regensensor
 • Automatische lichtsensor: bepaalt automatisch wanneer de lichten van de auto aangaan.

Zuinig rijden dankzij vernieuwde motoren

Niet alleen qua interieur en exterieur, ook op technisch gebied zijn de twee modellen bedrijfswagens sterk verbeterd. De 1.0 Ecoboost benzinemotor beschikt over de nieuwe feature cilinderdeactivering: bij een lage belasting gebruikt de motor automatisch slechts twee van de drie cilinders.

Deze motor is met haar 100pk nog steeds vrij krachtig, maar geeft een lage CO2-uitstoot van slechts 129 g/km en rijdt zeer zuinig met een gemiddeld verbruik van 1 op 18.

Ook de 1.5 EcoBlue dieselmotor heeft een mooie verandering ondergaan: deze motor rijdt schoner en zuiniger en heeft een langer onderhoudsinterval van 25.000 kilometer.

Uiteraard voldoen beide motoren aan de Euro 6.2-uitstootnormen.

De Transit Courier wordt standaard geleverd met een brandstofbesparingspakket. Daarin zit onder meer de Active Grille Shutter die zorgt voor betere opwarmtijden en de verminderde luchtweerstand.

Laadvermogen & Laadruimte

De Transit Courier biedt 2,4 m3 laadruimte waarin 500 tot 590 kg vervoerd kan worden. De Transit Connect beschikt over een grotere laadruimte van 3,6m3 waar tot wel 890 kg in vervoerd kan worden. U heeft daarbij de keuze uit een korte wielbasis (waardoor u materialen tot een lengte van 1.75m kunt vervoeren) of een lange wielbasis (mogelijkheid tot het vervoeren van materialen tot een lengte van 2.15 meter).

 

Veiligheidstechnologieën

Beide Transits beschikt over diverse veiligheidstechnologieën die rijden anno 2018 nog aangenamer maken:

 • Active City Stop (alleen bij de Connect): Bij snelheden onder de 50 km/u wordt de afstand tussen u en het voorliggende voertuig continu gemeten. Het systeem remt automatisch mee wanneer de voorligger afremt.
 • Trailer Sway Control (alleen bij de Connect): ideaal wanneer u regelmatig een aanhangwagen achter uw Transit Connect hangt. Wanneer deze slingert, wordt de snelheid van de Connect automatisch teruggebracht.
 • Elektronische stabiliteitscontrole: bij elke afwijking corrigeert dit systeem automatisch uw positie, zodat het voertuig op de weg blijft.
 • Traction Control Systeem: het vermogen wordt continu naar elk wiel overgebracht en gecontroleerd, waardoor u optimale grip heeft op de weg wanneer u accelereert.
 • Noodstop hulp: profiteer van extra remvermogen wanneer u snel moet remmen. De druk op het rempedaal wordt automatisch geregistreerd en extra remvermogen wordt toegekend.

Ford Transit Connect Wagon

In februari onthulde Ford nog een nieuw gezicht in de Transitfamilie: de Transit Connect Wagon is de personenwagenuitvoering van de bovengenoemde Transit Connect. In de Wagon is plek voor vijf of zeven passagiers (afhankelijk van de wielbasis). Dankzij het flexibele interieur kan deze Transit ook eenvoudig tot bedrijfswagen met extra laadruimte getransformeerd worden. Daarnaast kan er achter de Wagon ook nog een aanhanger met laadgewicht to 900 kg gehangen worden om te profiteren van extra laadruimte.
Wilt u een Ford Transit Courier of Ford Transit Connect leasen? Bekijk de beschikbare modellen in de leasevoorraad en vraag een vrijblijvende offerte aan via onze leasecalculator.

Terug naar overzicht