Financial lease: een nieuwe of tweedehands auto leasen?

U staat op het punt om een nieuwe auto aan te schaffen met financial lease. Maar gaat u voor een geheel nieuwe of een tweedehands auto?
Wij hebben speciaal voor u de voor- en nadelen van een nieuwe en een tweedehands auto onder elkaar gezet. Zo kunt u een betere keuze maken bij de aanschaf van uw volgende auto.

 1. Voordelen nieuwe auto
  – U kunt uw eigen specificaties kiezen
  – Sterkere financieringsovereenkomsten
  – Garantie van de fabrikant
  – Veiligheid van de auto
 2. Nadelen nieuwe auto
  – Lange wachttijd bij het leveren van uw zelf samengestelde leaseauto
  – Prijs van een nieuwe leaseauto
  – Nieuwe leaseauto’s dalen sneller in waarde dan tweedehands auto’s
  – Nieuwe leaseauto’s hebben meestal hogere verzekeringspremies
 3. Voordelen tweedehands auto
  – De leaseauto is meteen beschikbaar
  – Lagere verzekeringspremies bij tweedehands leaseauto
  – Garantie op tweedehands leaseauto’s
  – Voordelige tweedehands auto’s
 4. Nadelen tweedehands auto’s
  – U zult waarschijnlijk niet exact vinden wat u wilt
  – U moet betalen voor de APK en onderhoud
  – U weet niet hoe de leaseauto is behandeld
  – Oudere gebruikte auto’s komen soms niet in aanmerking voor garanties

nieuwe of tweedehands auto leasen? ROS Finance

Voordelen nieuwe auto

U kunt uw eigen specificaties kiezen

Een gloednieuwe leaseauto kunt u geheel naar wens indelen en inrichten. Kies de gewenste kleur, het interieur, opties en styling. Wanneer u zoekt naar een tweedehands auto, is de kans klein dat u een auto tegenkomt die volledig aan uw wensen voldoet. U bent dan ook al snel genoodzaakt om bepaalde specificaties voor lief te nemen. Met een nieuwe auto heeft u dat simpelweg niet.

Sterkere financieringsovereenkomsten

Autodealers moeten elk kwartaal zware verkoopdoelstellingen behalen, dus soms bieden zij speciale aanbiedingen op bepaalde nieuwe modellen om ze sneller te verkopen. Dit komt voor bij individuele dealers of in de vorm van een nationale campagne bij de fabrikant.

Garantie van de fabrikant

Bij de aanschaf van een nieuwe auto krijgt u in de meeste gevallen drie jaar garantie. Er zijn ook fabrikanten, zoals Kia, die zelfs een garantie van maximaal zeven jaar bieden. Voor u als koper is dat een geruststelling. Autogaranties kunnen bovendien vaak nog overgedragen worden naar een volgende eigenaar.

Veiligheid van de auto

Naarmate de technologie vordert, zijn auto’s aanzienlijk sterker en veiliger geworden. Veel moderne auto’s zijn bijvoorbeeld voorzien van een sensorsysteem dat kan voorspellen of er een ongeluk aan zit te komen. De auto grijpt dan automatisch in om een mogelijke schade te vermijden of te beperken. Verder bestaan er tegenwoordig intelligente airbags die beter reageren op de snelheid en hoek, sensoren die u waarschuwen als u buiten uw rijbaan begint te rijden en sommige auto’s kunnen nu u zelfs waarschuwen als u achter uw stuur in slaap dreigt te vallen.

nieuwe of tweedehands auto leasen? Volkswagen Passat

Nadelen nieuwe auto

Lange wachttijd bij het leveren van uw zelf samengestelde leaseauto

U kunt uw eigen specificaties kiezen, maar daar moet u dan wel wat voor over hebben. In de meeste gevallen duurt het ongeveer acht weken voordat u uw auto geleverd krijgt. Het is dus aan te raden om u goed te laten informeren over de levertijd.  

Prijs van een nieuwe leaseauto

Ook al zijn de deals omtrent nieuwe auto’s vaak gunstiger dan bij tweedehands auto’s, u kunt niet om het feit heen dan ze vrijwel altijd duurder zijn dan een tweedehands auto. En dat betekent ook een hoger bedrag dat u maandelijks aflost voor uw financiering. Vanuit financieel oogpunt is het daarom in sommige gevallen interessanter om voor een tweedehands leaseauto te kiezen.

Nieuwe leaseauto’s dalen sneller in waarde dan tweedehands auto’s

Op het moment dat u met uw nieuwe leaseauto wegrijdt, verliest de auto al een aanzienlijk deel van zijn waarde. Deze forse daling zet voort zolang u de auto in uw bezit heeft. Tweedehands auto’s hebben deze forse daling al gehad. Wanneer u een nieuwe auto na twee jaar wil verkopen, zal de waarde van de auto aanzienlijk minder zijn dan de prijs waar u de auto voor gekocht heeft. Een tweedehands auto van een aantal jaren oud kan in sommige gevallen na twee jaar nog steeds dezelfde waarde hebben.

Nieuwe leaseauto’s hebben meestal hogere verzekeringspremies

Nieuwe auto’s worden soms getroffen met hogere verzekeringspremies dan een gelijkwaardige gebruikte auto. Dit komt omdat de waarde van de auto hoger is. Nieuwe auto’s zijn ook wenselijker voor dieven, wat ook weer leidt tot hogere premies.

nieuwe of tweedehands auto leasen? BMW

Voordelen tweedehands auto

De leaseauto is meteen beschikbaar

Heeft u op korte termijn een auto nodig? Een tweedehands auto kan in bijna alle gevallen sneller geleverd worden dan een geheel nieuwe auto. Bij ROS finance kan uw financiering al in 24 uur rond zijn! Dat betekent dat u morgen al in uw leaseauto rond kunt rijden.

Lagere verzekeringspremies bij tweedehands leaseauto

Zoals hierboven vermeld, leidt de algemeen lagere waarde van tweedehands auto’s meestal tot goedkopere verzekeringspremies. Dit komt doordat de kosten voor het vervangen van onderdelen van een tweedehands auto voor de verzekeraar lager zijn.

Garantie op tweedehands leaseauto’s

Dealers geven vaak aan dat de tweedehands auto’s een reeks controles ondergaan om ervoor te zorgen dat ze in optimale conditie zijn. Normaal gesproken worden deze modellen ook aangeboden met een korte garantie – 12 maanden is gebruikelijk – om u meer gemoedsrust te geven. Desalniettemin, niet elke garantie is hetzelfde. Wij raden u aan om de voorwaarden goed door te lezen voordat u het ondertekent.

Voordelige tweedehands leaseauto’s

U kent het wel: wanneer u het portier van uw nieuwe auto voor het eerst geopend heeft, is de waarde van de auto direct met een paar duizend euro gedaald. Een tweedehands auto kan dan ook vele malen voordeliger zijn. Spreid uw betaling op uw tweedehands auto met financial lease!

nieuwe of tweedehands auto leasen? ROS Finance

Nadelen tweedehands auto’s

U zult waarschijnlijk niet exact vinden wat u wilt

Er is slechts een beperkt aantal gebruikte auto’s om uit te kiezen. U moet dus erg veel geluk hebben om de auto te vinden die precies voldoet aan uw wensen. De kans is groot dat u niet de exacte kleur, opties en motorcombinatie vindt die u eigenlijk wilt. Uw dealer zal u hoogstwaarschijnlijk alleen kunnen wijzen op een model dat nauw aansluit bij uw behoeften. Wees dus bereid om een compromis te sluiten met uw wensen.

U moet betalen voor de APK en onderhoud

Als de auto in kwestie meer dan vier jaar oud is, zal deze elk jaar een APK nodig hebben – niet iets waar een eigenaar van een nieuwe leaseauto zich direct zorgen om hoeft te maken. Een betrouwbare auto kost niet veel, maar als de test een probleem oplegt, kunt u geconfronteerd worden met een forse ongewenste rekening om uw tweedehands auto op de weg te houden.

U weet niet hoe de leaseauto is behandeld

Aangezien u niet de eerste eigenaar van de leaseauto bent, heeft u geen idee wat voor leven de auto al heeft geleid. Sommige auto’s kunnen zeer agressief of slecht behandeld zijn, waardoor de totale levensverwachting van de auto fors vermindert en dure reparaties nodig zijn.

Oudere gebruikte auto’s komen soms niet in aanmerking voor garanties

Dealers bieden geen garantie op auto’s die ze niet vertrouwen. Als de gebruikte auto die u bekijkt een zeer hoge kilometerstand heeft of gewoon relatief oud is, krijgt u er waarschijnlijk geen garantie op. Dat brengt natuurlijk een groot risico met zich mee. U kunt natuurlijk garantie kopen, maar dan zit u weer aan vervelende extra kosten vast.

In minder dan een minuut de belangrijkste voordelen en nadelen van het leasen van een tweedehands of nieuwe auto ontdekken? Bekijk dan onze video! 

Wij hopen dat dit artikel kan bijdragen in de beslissing die u nu of in de toekomst gaat maken. Bekijk nu de nieuwe en tweedehands auto’s in onze leasevoorraad en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Terug naar overzicht