18 oktober 2022

Met de stroom mee: het wagenpark vergroenen

Het milieu is één van de hot topics van dit moment. Om de zero-emission doelstellingen te halen zijn er ook op het gebied van vervoer en verkeer een aantal maatregelen in het leven geroepen. Zo is in 2020 bijvoorbeeld de snelheid op de Nederlandse snelwegen al verlaagd naar 100 kilometer per uur, tussen zes uur ’s ochtends en zeven uur ’s avonds. Een tweede maatregel die er gaat komen is: rijdt je de auto zakelijk? Dan moet dit vanaf 2025 een elektrische auto zijn. Lees: het gaat om nieuwe auto’s. Voor modellen met verbrandingsmotor die op dat moment op het asfalt rijden, blijft plaats. 

Vanuit de overheid wordt momenteel de focus voornamelijk gelegd op zakelijke auto’s met een leasecontract. Zakelijke auto’s leggen nou eenmaal meer kilometers af dan een particuliere auto. Maar de groei in elektrische voertuigen binnen de operational lease markt heeft natuurlijk ook gevolgen voor de financial lease markt. 

Zakelijke leaseauto's worden vaak nieuw aangeschaft. Na de leaseperiode komen deze auto’s weer als occasion op de markt. Deze instroom zorgt over een tijdje weer voor een ruimere elektrische occasionmarkt. De voorraad van verschillende dealers zal steeds meer aangevuld worden met elektrische modellen. En deze zijn uiteraard ook perfect te financieren met een financial leasecontract. Bij ROS finance financieren we de auto die bij de wensen van de klant hoort. Of deze nou op benzine rijdt, hybride is of volledig elektrisch.  

Met meer elektrische auto’s op de weg, is de overheid genoodzaakt om meer noodzakelijk voorzieningen hiervoor aan te leggen. Met stip als prioriteit nummer één: het aanleggen van meer oplaadpunten. Daarnaast zal er door de groeiende vraag naar EV’s ook meer instroom moeten zijn van deze auto’s. Richting 2025 komen er dan ook steeds meer nieuwe elektrische auto’s op de weg. Welke “groene” modellen staan er op de planning? Wij hebben een Top 5 nieuwe (zakelijke) elektrische leaseauto’s opgesteld. 

Polestar 3 

De Polestar 3 is een elektrische SUV van 4,9 meter lang. De bagageruimte bedraagt 484 liter, dus deze auto is een échte familieauto. De Polestar 3 wordt uiteraard voorzien van slimme software en een uitgebreide reeks sensoren. Lang hoeven we hier niet meer op te wachten: het model wordt deze maand gereleased.  

What’s next? In 2024 voegt Polestar de 4 aan zijn line-up toe en in datzelfde jaar of het jaar erop komt de Polestar 5 om de hoek kijken. Daarnaast werkt Polestar ook nog eens aan een elektrische cabriolet: de 6. 

Volvo EX90

Deze uitvoering van de Volvo wordt nú al de veiligste auto ooit genoemd. Dit komt door de behoorlijke hoeveelheid slimme sensoren en precieze software. Wij citeren Volvo: ‘’Niemand is een perfecte bestuurder en er schuilt altijd een fout als gevolg van bijvoorbeeld emoties of vermoeidheid in een klein hoekje. De EX90 wordt voorgesteld als een auto die in die gevallen de reddende hand moet bieden. De Volvo EX90 wordt volgestopt met sensoren, camera's, radars en LiDAR-systemen die samen een beeld vormen van wat er zich om de auto afspeelt. Ook van binnen houdt de EX90 een oogje in het zeil. Zo is Volvo's hard- en software in staat om de concentratie van de ogen van de bestuurder te meten. Wie afgeleid is, kan een zachte duw in de stoel verwachten. Wordt daar niet op gereageerd, dan zet de EX90 zich aan de kant en kan dan hulp inschakelen.”

De releasedatum van deze nieuwe XC90 staat gepland op november 2022. In vol verwachting klopt ons hart... 

Peugeot E-308 SW

De Peugeot 308 is er, zoals jullie weten, al met benzine- en dieselmotoren en met plug-in hybride aandrijflijnen. Maar daar wordt nog een prachtig duurzaam model aan toegevoegd namelijk: de volledig elektrische Peugeot e-308. Zowel de hatchback als stationwagon 308 SW komen als e-308 beschikbaar.

De releasedatum laat nog heel eventjes op zich wachten. De verwachting is dat deze auto’s rond het einde van 2023 leverbaar zijn. 

Kia EV9

Met zijn futuristische uiterlijk, een zonnepaneel en een interieur gemaakt van duurzame materialen, combineert de EV9 de gedurfde uitstraling van een SUV met duurzame eigenschappen van een EV. Het pop-up stuur blend op een natuurlijke manier in het interieur en zorgt samen met het 27 inch ultrabrede beeldscherm voor innovatieve en grensverleggende ervaring van de bestuurder.

Deze revolutionaire SUV zal in het eerste kwartaal van 2023 op de weg te zien zijn. 

 Lexus RZ

Deze middelgrote elektrische cross-over is met veel oog voor detail ontwikkeld en is voorzien van veel revolutionaire technologieën. De auto valt op door zijn opvallende bumper, die duidelijk geïnspireerd is op de typische Spindle Grille van het merk. De meest opmerkelijke technische innovatie van de RZ 450e is zonder twijfel het steer-by-wire systeem. Dit systeem combineert een “luchtvaartstuurwiel” met volledig elektronische besturing. 

Deze futuristische cross-over zal eind dit jaar op de weg te zien zijn. 

Partner worden van ROS?

Wil jij jouw voorraad elektrisch aangedreven auto's gratis bij ons aanmelden? Het aantal dealers dat zich aansluit bij ROS finance blijft groeien. Op dit moment hebben zich al meer dan 500 dealers en autobedrijven bij ons aangesloten als partner. Op dit moment zijn er ruim 2000 elektrische auto’s opgenomen in onze voorraad. 

Iedere dag helpen wij autodealers met de (online) verkoop van hun voorraad. Dit doen wij met veel enthousiasme en plezier. Wij zorgen ervoor dat de voorraad personenauto’s en bedrijfswagens automatisch gekoppeld wordt aan onze lease voorraad. Op deze manier zijn de occasions direct zichtbaar op de website van ROS finance. Zo zorgen we samen voor een groeiend aantal leads en verkopen.

Ook interessant