Opel Corsa lancering 2019

Begin dit jaar liet de nieuwe Opel Corsa zich voor het eerst, in camouflagepak, zien. Op dit moment is Opel bezig met de laatste test van deze nieuwe, zesde generatie en zal het dus niet lang meer duren voordat de definitieve onthulling plaatsvindt.

Wanneer dit precies gaat gebeuren, houdt Opel nog even geheim, maar al wel is bekend dat de orderboeken voor de nieuwe Opel Corsa deze zomer open gaan. In deze blog geven wij u alvast de specificaties van deze nieuwe, zesde generatie. 

Zesde generatie Opel Corsa

Vanaf de eerste generatie zijn er al ruim 13,5 miljoen exemplaren van de Opel Corsa verkocht. De vijfde generatie van de Opel Corsa die nu bij de dealer staat, staat daar al sinds 2014. Dit model werd destijds gepresenteerd als modernere versie van de Corsa D uit 2006. Hoogste tijd dus voor een nieuw model.

De zesde generatie van de Opel Corsa zal in ieder geval een stuk lichter zijn. Een gewichtsreductie van 108 kg ten opzichte van de huidige generatie, dankzij de nieuwe motoren, lichter zitmeubilair en een aluminium motorkap. Met een lengte van 4,06 m zal de nieuwe Opel Corsa niet veel verschillen met de huidige versie. Wat wel verschilt is dat de zesde generatie niet meer als 3-deurs variant zal verschijnen, maar alleen als 5-deurs.

Motoren nieuwe Opel Corsa

De nieuwe, zesde generatie van de Opel Corsa komt met verschillende motoren:

  • Volledig elektrisch aangedreven versie: 100 kW elektromotor en 50 kWh accupakket, actieradius 340 km
  • Benzinemotor: 75 tot 130 pk
  • Dieselmotor: 75 tot 130 pk

Deze vijfdeurs B-segment wordt leverbaar met hypermoderne IntelliLUX LED Matrix-verlichting. Met deze nieuwe generatie van de Corsa hoopt Opel elektrisch rijden bereikbaar te maken voor een grotere groep.

De verwachting is dat de nieuwe Opel Corsa net na de zomer bij de Nederlandse dealers staat. Houdt daarom de leasevoorraad van ROS finance in de gaten voor deze nieuwe Opel Corsa.

Ook een Opel Corsa leasen? Bekijk de beschikbare Opel Corsa modellen in onze leasevoorraad. 

(Op de foto bij dit artikel ziet u: Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX 5 deurs)

Terug naar overzicht