Productie Tesla flink hoger in kwartaal 3

Tesla breekt het afgelopen jaar record na record. Ook in kwartaal 3 heeft Tesla aanzienlijk meer auto’s geproduceerd.

In het tweede kwartaal behaalde de Amerikaanse autoproducent al een productierecord, maar met de productie van 80.000 voertuigen in kwartaal 3, overtreft Tesla zichzelf ruimschoots. De productie steeg in kwartaal drie namelijk met 50 procent ten opzichte van het tweede kwartaal.

Van dat aantal bouwde Tesla ruim 53.000 exemplaren van de Model 3, wat bijna twee keer zoveel is als de 28.500 modellen in de voorgaande drie maanden.

Model S was met 1.052 exemplaren vorige maand het op één na best verkochte model van Nederland.

Elektrisch rijden wordt steeds populair

Het productierecord Tesla is logisch te verklaren en direct te koppelen aan de groeiende populariteit van elektrisch rijden. Wanneer u een Tesla financiert met financial lease, profiteert u dit jaar nog van de lage bijtelling die geldt op elektrische auto’s. Tot 2017 was de bijtelling op volledig elektrische auto’s zelfs 0%. Nu de bijtelling 4% is, bent u nog steeds goedkoper uit dan zakelijke rijders die in een niet-elektrische auto rijden. Zij betalen namelijk 22% bijtelling. 

De wetgeving omtrent elektrisch rijden en bijtelling verandert in 2019 wel en dat heeft invloed op Tesla-rijders. Lees daar meer over in deze blog.

Sneller productieproces

Door de snel stijgende populariteit van Tesla, ondervond het merk de afgelopen maanden wat leveringsproblemen. Deze problemen zijn in het derde kwartaal aangepakt en ook belooft Tesla verdere verbeteringen door te voeren om de productie in kwartaal 4 te kunnen versnellen met als doel om succesvol verder te kunnen opschalen.

Wilt u een Tesla leasen met financial lease? Bekijk onze leasevoorraad met beschikbare Tesla-auto’s.

Terug naar overzicht