Lucid Motors gaat de strijd aan met grootmachten

Het relatief onbekende merk Lucid Motors wil hoge ogen gaan gooien op de automarkt. Ze presenteren een model welke zich moet gaan spiegelen aan een drietal gearriveerde merken/modellen. Het model moet in 2018 toetreden op de markt. Maar hoe denken ze dat te gaan realiseren?

Lucid Motors opent jacht op gerenommeerde modellen

Wie het concept genaamd ‘de air’ van Lucid Motors bekijkt ziet gelijk dat ze de uitdaging aangaan met het Tesla-S model. Dit is echter niet het enige model wat ze in hun vizier hebben. Zo willen ze zich ook gaan meten met de BMW 7-Serie en de Mercedes-Benz S-Klasse. De relatief nieuwe fabrikant lijkt dit streven erg serieus te nemen.

De air wordt aangedreven door twee elektromotoren, samen goed voor ongeveer 1200 pk. Hierdoor accelereert ‘de air’ naar de 100 km/h binnen 2,6 seconden. In dit opzicht scoren ze voortreffelijk t.o.v. de concurrenten, alleen de Tesla kan zich hier mee meten.  Standaard wordt de air geleverd met een 100 kWh accu, hetzelfde pakket als nu  bij het Tesla-S model geleverd wordt. Snel hierna zal er een variant op de markt gebracht worden met een 130 kWh accupakket, wat de actieradius uiteraard zal vergroten. Met een volle batterij van het 100 kWh pakket kan er 650 kilometer gereden worden. Een volgeladen accu kan dus goed zijn voor een enkeltje Groningen-Parijs.

Lucid motors interieur          lucid motors interieur

Het ‘air’ model is een prachtig dynamisch gelijnd model die van buiten kleiner is dan de 7-Serie, maar van binnen eenzelfde interieurruimte moet bieden. Als we de foto’s bekijken dan is dat ook iets waar we niet aan hoeven te twijfelen. Achterin prachtige loungestoelen die het voor de passagiers niet onaangenaam maken. De voorruit loopt over in een glazen dak.

Dat Lucid Motors wel degelijk aan de weg timmert blijkt uit het feit dat ze in de Amerikaanse staat Arizona een fabriek gaan bouwen ter waarde van maar liefst €600 miljoen. Vanaf het jaar 2021-2022 moeten er in de fabriek jaarlijks 130.000 auto’s gebouwd gaan worden.

 

 

Terug naar overzicht