Skoda introduceert elektrische Citigo

Met een kleine auto maakt Skoda een grote stap: de Tsjechische autofabrikant heeft met de nieuwe Citigo eiV haar eerste volledig elektrische auto gepresenteerd.

In deze blog behandelen we:
– Accucapaciteit
– Laden
– Rijprestaties
– Uiterlijk

De nieuwe elektrische Citigo is geen Volkswagen e-Up met een ander naamplaatje en een opnieuw getekende grille. Eerder dan zijn elektro-broer krijgt de compacte eiV de vernieuwde aandrijflijn onder de kap.

Accucapaciteit

De Citigo eiV beschikt over een 61 kW/210 Nm sterke krachtcentrale in de neus. De elektro-unit krijgt echter wel zijn energie uit een groter accupakket dan tot nu toe in de Volkswagen e-Up werd aangeboden. De accucapaciteit van deze compacte Skoda bedraagt 36,8 kWh, goed voor een actieradius van 265 km.

Laden

Dankzij het relatief bescheiden accupakket is het mogelijk de Citigo eiV in één nachtje, aan een normale SchuKo-stekker (2,3 kW), voor 80% vol te laden. Om de kleine Skoda volledig vol te laden is 12,5 uur nodig. Een opvallend detail is dat bij de snellader de Citigo eiV met 40 KW en niet met de gebruikelijke 50kW laadt. Dat verklaart dan ook waarom het een uur duurt om het accupakket van 36,8 kWh op te laden.

Rijprestaties

De grotere accu’s hebben geen invloed op rijprestaties van de eiV. De onveranderde elektromotor brengt ook de compacte Skoda in 12,5 seconden van stilstand naar 100 km/h. De elektronisch afgeregelde topsnelheid bedraagt 130 km/h.

De Skoda Citigo

De Skoda Citigo

Uiterlijk

De Citigo eiV, die later dit jaar in productie gaat, is te herkennen aan zijn aangepaste grille, die in carrosseriekleur is uitgevoerd. De bumpers wijken af van die van de al bekende versies.

Skoda implementeert tevens een nieuw interieur van binnen. De bagageruimte is net als in de reguliere Citigo 250 liter groot. De Citigo eiV zal alleen beschikbaar zijn als vijfdeursversie en beschikt standaard over elektrisch bedienbare ruiten voor, volautomatische airco en Radio Swing II. Ook is het voor je smartphone bedoelde dockingstation standaard aanwezig.

Begin januari 2020 staat de Citigo eiV bij de Nederlandse dealers. De prijzen zijn nog niet bekend en zullen in een later stadium volgen.

Ook een Skoda Citigo leasen? Bekijk hier de Skoda Citigo modellen in onze leasevoorraad.

Terug naar overzicht