SUV lanceringen Ford in 2019

Het autojaar is nog maar net begonnen, maar nu al is er groot nieuws binnen de automarkt. Ford komt namelijk met maar liefst 7 nieuwe SUV modellen. In 2018 liet Ford al weten zich meer te gaan richten op SUV’s en cross-overs en het merk lanceert dan ook binnen dit jaar en 2020 compleet nieuwe of grondig vernieuwde modellen.

Bij ROS finance hebben we verschillende Ford SUV’s in onze leasevoorraad, zoals de Ecosport, Kuga en Edge. Ook een Ford SUV leasen? Bekijk hier de voordelen van financial lease.

Nieuwe modellen SUV

De Ford modellen die tussen 2019 en 2020 nieuw op de markt komen zijn:

  • Ford Bronco
  • Small Rugged Utlity
  • Mustang Inspired BEV
  • Escape
  • Licoln Utlity.

De Ford Bronco maakt een comeback samen met een kleinere broer. De Escape wordt de opvolger van de Kuga en er wordt een nieuwe Lincoln SUV uitgebracht. De nieuwe Mustang Inspired BEV zal volledig elektrisch zijn. Hoe deze auto’s eruit zien is nog even een verrassing.

Ford is verder van plan haar focus op de Europese markt nog verder te verschuiven. Wat dit precies betekent is nog niet bekend, maar er wordt gespeculeerd dat de impopulaire modellen van de C-Max, S-Max en Galaxy zullen verdwijnen.

Ford Kuga | ROS Finance

(Ford Kuga uit de huidige Ford modellen)

De Explorer en Licoln Aviator

De Ford-modellen waarvan de looks al wel bekend zijn, zijn De Explorer en de Lincoln Aviator. De nieuwe generatie van de Explorer werd niet alleen gepresenteerd als hybride, maar ook als ST.

De ST krijgt een 3,0-liter EcoBoost V6 onder de kap die 406pk en 563 Nm krachtig is, daarmee kan de ST een topsnelheid van wel 230 km/h halen. De Explorer Hybrid heeft een elektromotor gekoppelde 3,3-liter V6 onder de kap. Waar de reguliere Explorer in de basis een achterwielaandrijver is, beschikt de ST-versie standaard over een vierwielaandrijving. Onder de kap van de Licoln Aviator huist een geblazen drieliter zescilinder. Voldoende kracht om de SUV vooruit te krijgen is zeker aanwezig met 405 pk en 542 Nm koppel. Concurrenten van de Aviator zullen de BMW X5 en Mercedes GLE zijn.

Alliantie Ford en Volkswagen

Onlangs hebben Ford en Volkswagen aangekondigd dat ze gaan samenwerken op verschillende gebieden. Niet alleen zullen ze de handen ineen slaan om aan de slag te gaan met pick-ups en bedrijfswagens, ook hebben ze elkaar gevonden als het gaat om de ontwikkeling van elektrische en autonome auto’s. De samenwerking kwam tot stand omdat Ford en Volkswagen beide verwachten dat de groei van dit soort auto’s de komende 5 jaar nog aanzienlijk zal toenemen. Waar de grotere bedrijfsauto’s door Ford ontwikkeld zullen worden, gaat Volkswagen zich richten op compactere bestelauto’s zoals formaat Volkswagen Caddy.

Ford Edge | ROS Finance

(Ford Edge uit de huidige Ford modellen)

Ook een Ford leasen? Bekijk hier de Ford modellen in onze leasevoorraad.

Terug naar overzicht