SUV’s vergelijken: Mercedes-Benz GLE vs. BMW X6

Op zoek naar een luxere en ruimere auto? Een auto waarmee u opvalt op de weg? Dan is een SUV misschien wel wat voor u. De keuze voor de SUV die bij u past, wordt daarin door de Mercedes-Benz GLE en de BMW X6 niet makkelijker gemaakt. Ook al lijken de twee voertuigen misschien op elkaar, als u naar de details kijkt ziet u toch opmerkelijke verschillen die we graag behandelen in dit artikel.

De onderwerpen die we in deze blog behandelen zijn:

Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE | ROS finance

De Mercedes-Benz GLE is opgewassen tegen lange stukken asfalt, zwaar terrein, een hete zomer en een koude winter. Deze SUV heeft een doorzettingsvermogen van een marathonloper en heeft daarbij een uiterst comfortabel interieur, waardoor u verre bestemmingen ontspannen bereikt.

Maximaal comfort met de Mercedes-Benz GLE

Een vertrouwde positie, hoog boven alles en iedereen. De GLE komt met een ruim uitgeruste cockpit waardoor elke rit heerlijk comfortabel aanvoelt. Een groot mediadisplay en een driespaaks multifunctioneel stuurwiel zijn de directe blikvangers van de nieuw vormgegeven bovenzijde van het dashboard. Een gevoel van vrijheid wordt gecreëerd met het grote panoramaschuifdak.

De GLE maakt gebruik van aangenaam indirecte sfeerverlichting (wit, barnsteen of ijsblauw). Hiermee wordt de belijning van het interieurdesign subtiel geaccentueerd. Ook dit geeft weer een heerlijk ontspannen gevoel.

Met de grootste schouderbreedte in het segment en plaats voor drie kinderzitjes biedt de GLE voldoende ruimte voor alles en iedereen. De elektrisch verstelbare stoelen zorgen voor optimale ondersteuning en uitstekend comfort op lange trajecten. Met de combinatie van stoelverwarming en massagefunctie neemt het comfort nog verder toe.

Intelligent Drive

Met Intelligent Drive wordt u tijdens lange nachtritten, tijdens de spits maar met name in stressvolle situaties zo veel mogelijk ontlast. Elke rit wordt daarom uniek en bijzonder veilig. Met Intelligent Drive zit u heerlijk ontspannen achter het stuur.

BMW X6

BMW X6 | ROS finance

De BMW X6 is krachtig en atletisch. De auto heeft de woeste uitstraling van een BMW X model en de sportiviteit van een coupé. Met een sterke BMW TwinPower Turbo motor en BMW xDrive verlegt deze X6 alle grenzen. Daarbij zorgt het Design Pure Extravagance in combinatie met hoogwaardige materialen overal en altijd voor een opvallende verschijning.

Perfecte wegligging dankzij BMW xDrive

De BMW X6 straalt energie en prestatiegerichtheid uit en is gebouwd om onderweg te zijn. De X-genen worden duidelijk met zijn brede schouders en de vier wielen die stevig op de grond staan. De coupé-achtige daklijn van de X6 zorgt voor een onmiskenbaar karakter.

Het standaard onderstel van de BMW X6 vestigt maatstaven voor wat betreft het rijcomfort. Met BMW xDrive staat de X6, zoals we gewend zijn, garant voor perfecte tractie, op iedere ondergrond en bij elk weertype. Een optimale spoorstabiliteit en een bijzonder fijne wegligging.

BMW xDrive motor & verbruik

De BMW X6 xDrive50i komt met 330 kW (450 pk), een maximaal koppel van 650 Nm waarmee hij in 4,8 seconden op de 100 km/h zit en een topsnelheid van 250 km/h. Het gemiddelde verbruik bedraagt 9,7 liter per 100 km met een CO2-emissie van 225 tot 227 g/km.

BMW X6 of Mercedes-Benz GLE leasen?

Bent u na het lezen van deze blog enthousiast geworden over één van deze auto’s? Bekijk dan onze leasevoorraad, selecteer de auto die voldoet aan uw wensen en eisen en vul de leasecalculator in om het maandelijkse leasebedrag te berekenen.

Terug naar overzicht