T-Cross: De kleinste SUV van Volkswagen

Het broertje van de T-Roc is in de herfst van 2018 geïntroduceerd, de Volkswagen T-Cross. Dit wordt de kleinste SUV van Volkswagen en zet de hoeveelheid SUV modellen van Volkswagen op maar liefst vijf: de T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg. Alle details van de T-Cross leest u in dit artikel.

De Volkswagen T-Cross wordt de meest compacte SUV van Volkswagen en krijgt een ruim en innovatief interieur. Het wordt een debuut in dit segment voor de moderne assistentiesystemen van VW.

De onderwerpen die we behandelen in deze blog zijn:

De afmetingen van de VW T-Cross

De Volkswagen T-Cross heeft een lengte van 4,1 meter, een breedte van ongeveer 1,80 meter en een hoogte van 1,56 meter. Dankzij deze afmetingen is de compacte SUV goed inzetbaar voor zowel de stad als een ruig terrein. De T-Cross beschikt over een MQB platform. Hierdoor is de compacte SUV verrassend flexibel aan de binnenkant. Zo kan de achterbank in de lengterichting naar voren verschoven worden om meer bagageruimte te creëren en naar achteren voor meer beenruimte. Met de achterbank omhoog heeft de T-Cross maximaal 455 liter bagageruimte.

Verder wordt de T-Cross de meest veilige auto in zijn klasse volgens Volkswagen. Dit willen ze bereiken met uitstekende botsveiligheid en een uitgebreid aanbod aan assistentiesystemen. Tot de standaarduitrusting zullen onder andere Lane Assist en Front Assist behoren.

De motoren van de VW T-Cross

Er is nog weinig bekend voor wat betreft het motoraanbod van de Volkswagen T-Cross. Er wordt echter gespeculeerd over de volgende mogelijkheden:

  • T-Cross 1.0 TSI 95 pk benzine
  • T-Cross 1.0 TSI 115 pk benzine
  • T-Cross 1.5 TSI 150 pk benzine
  • T-Cross 1.6 TDI 95pk diesel

Volkswagen leasen met Financial Lease

Wilt u graag een Volkswagen leasen met Financial lease? DIt kan met een occassion al vanaf €40 per maand. Bekijk ons aanbod aan Volkswagen modellen in onze lease voorraad.

 

Terug naar overzicht