Alles wat u moet weten over de Tesla

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. In 2017 telde de ANWB al ruim 110.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. De Tesla is één van de bekendste elektrische auto’s in ons land. Het record aantal kilometers dat met een elektrische auto op een volle accu is gereden, staat ook op naam van de Tesla. Het Tesla Model S reed maar liefst 1.078 kilometer op een volle accu.

De Tesla wordt gezien als één van de meest duurzame en innovatieve zakenauto’s van het moment. Er zijn momenteel 2 modellen op de markt:

  • Model S: Elektrische sedan
  • Model X: Elektrische SUV

Tesla Model 3 is een premium elektrische auto waarvan de productie dit jaar in de Verenigde Staten begonnen is. Naar verwachting begint Tesla in de tweede helft van 2018 met de internationale leveringen van Model 3.

Tesla Model S

Model S streeft ernaar om de veiligste sedan op de weg te zijn. Dankzij de unieke elektrische aandrijflijn, versnelt de auto in slechts 2,7 seconden van 0 tot 100 km/u.

Model S heeft twee motoren: één voorin en één achterin. Daardoor wordt de koppeling van de voor- en achterwielen digitaal en onafhankelijk gecontroleerd. De dubbele motoren zorgen voor een optimale grip op de weg onder alle omstandigheden.

De Full LED-koplampen zijn niet alleen een mooie toevoeging aan het design van de Tesla, maar dragen ook bij aan de veiligheid op de weg. Vooral in bochten wordt de zichtbaarheid ‘s nachts verbeterd.

Het 17 inch touchscreen van Model S regelt de meeste functies van de auto zoals het openen van het panoramadak en de automatische airconditioning. Ook is navigatie, radio en koppeling met uw telefoon mogelijk op het 17 inch touchscreen.

Tesla Model X

Model X wordt gezien als de veiligste, snelste en best uitgeruste SUV ooit. Tesla Model X beschikt over vierwielaandrijving en heeft een accucapaciteit van 100 kWh. Daarmee is het gemiddelde bereik ongeveer 565 km op een volle accu.

Ondanks dat SUV’s erom bekend staan ruim maar niet erg snel te zijn, krijgt u bij Model X het beste van beide werelden: de SUV biedt ruimte voor zeven volwassenen en accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 3,1 seconden. De stoelen op de tweede en derde rij kunnen volledig neergeklapt worden om extra laadruimte te creëren.

Model X beschikt over standaard actieve veiligheidsfuncties en ingebouwde hardware om de bestuurder beter zicht te bieden. De auto heeft maar liefst acht omgevingsfactoren en twaalf sensoren die goed zicht garanderen en omliggende objecten detecteren. Model X is dan ook niet geheel zonder reden de eerste SUV ooit die een veiligheidsscore van 5 sterren heeft gekregen.

Tesla opladen

De Tesla kunt u het beste thuis opladen. Elke Tesla wordt standaard geleverd met adapters die op de meest voorkomende stopcontacten worden gebruikt. Tesla beschikt bovendien over een ultramodern Supercharger Netwerk waardoor u de auto op kunt laden in heel Europa. De Superchargers zijn geplaatst langs de meest populaire routes en bij diverse hotels en restaurants door Europa.

Bijtelling Tesla

Vanaf 1 januari 2014 betaalt u slechts 4% bijtelling wanneer u een elektrische auto aanschaft met financial lease. Ook bij een Tesla betaalt u dus 4% bijtelling. Een groot verschil met benzine of dieselauto’s, waar u 22% of 25% bijtelling over betaalt.

Het percentage bijtelling wordt bepaald op basis van de CO2-uitstoot van de auto. Omdat elektrische auto’s geen CO2-uitstoot hebben, is het bedrag dat u aan bijtelling betaalt dan ook een stuk lager dan bij benzine of dieselauto’s.

In 2017 is het normale bijtellingspercentage verlaagd van 25% naar 22% op auto’s met CO2-uitstoot. Wanneer de auto voor het eerst op naam gesteld is voor 2017 en een bijtelling van 25% gold, dan blijft deze bijtelling van toepassing.

Tesla financial lease

Wilt u een Tesla leasen met financial lease? Dat kan al vanaf €1.302,70 per maand bij ROS Finance.

Terug naar overzicht