Vanavond onthuld: nieuwe Volkswagen T-Cross

De spotlights zijn vandaag allemaal gericht op de onthulling van het gloednieuwe model van Volkswagen: de T-Cross. Het Duitse automerk heeft afgelopen week een teaser naar buiten gebracht, waaruit we al een beetje kunnen verwachten hoe de nieuwe SUV eruit zal komen te zien.

Verrassend veel ruimte

Met de nieuwe compacte cross-over speelt Volkswagen slim in op de groeiende populariteit van SUV’s.  De Volkswagen T-Cross is iets groter dan de nieuwe Polo van de fabrikant uit Wolfsburg. Dit komt doordat de wielbasis langer is geworden, waardoor de interieurruimte groter is.

De T-Cross is 4,10 meter lang en 1,56 meter hoog. Daarnaast is deze compacte SUV uitgerust met een in lengte verstelbare achterbank voor meer been- of bagageruimte. Zo past er 385 liter bagage in de kleine T-Cross, wat 34 liter meer is dan bij de welbekende Polo. Ook is er voor een beter overzicht vanaf de cockpit gezorgd door de hoge zitpositie.

Design

Het stoere karakter van de compacte cross-over wordt extra benadrukt door het design. Zo is het dashboard min of meer gelijk aan die van de Polo en de T-Roc, maar is de T-Cross leverbaar met een sportief en tweekleurig dashboard. Een andere opvallende optie is dat door drie kleine gaten licht schijnt in de achterlichten van de T-Cross.
Voor het exterieur van de T-Cross zijn twaalf verschillende kleuren beschikbaar.

Veiligheid

De compacte SUV is standaard voorzien van een divers aantal assistentiesystemen. Zo beschikt de T-Cross standaard over de Front Assist en Lane Assist. Voor nog meer veiligheid en gemak biedt Volkswagen ook nog eens Blind Spot Monitor, City Emergency Braking met Pedestrian Monitoring en Rear Traffic Alert.

De T-Cross is de vijfde en tevens ook de kleinste SUV van Volkswagen en wordt vanavond om 19.00 uur in Amsterdam onthuld via de Instagram Stories van Volkswagen. Dan zullen we alle details over Volkswagens’ compactste cross-over weten.

Wilt u nu alvast een Volkswagen leasen met financial lease? Bekijk onze leasevoorraad met beschikbare Volkswagen-personenauto’s!

Terug naar overzicht