Voor wie is financial lease?

Voordat u een enorme eenmalige investering doet, is het financieren van uw auto met financial lease het overwegen waard.

Voor wie is financial lease?

Financial lease is een interessante financieringsvorm waarmee ondernemers en zzp’ers een auto of bedrijfswagen kunnen aanschaffen. U hoeft het totale aankoopbedrag van de auto niet in één keer betalen, maar lost elke maand een vast bedrag inclusief rente af bij de leasemaatschappij.

Financial lease is interessant voor…

  • Alle ondernemers en zzp’ers die een auto op naam van hun bedrijf willen rijden
  • Startende ondernemers met weinig tot geen startkapitaal
  • Ondernemers die liquiditeit willen behouden
  • Ondernemers die willen profiteren van financiële voordelen zoals rente-aftrek, BTW-teruggaaf en investeringsaftrek
  • Zowel ondernemers die een nieuwe auto willen rijden als ondernemers die op zoek zijn naar een tweedehands 

Een financiering is mogelijk met een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Nadat de looptijd is verstreken, voldoet u de slottermijn die voor het afsluiten van het contract door uzelf is bepaald. Hoe hoger de slottermijn, hoe lager de maandelijkse kosten. Hoe lager de slottermijn, hoe hoger de maandelijkse kosten, maar hoe minder geld u aan het einde van de looptijd hoeft te betalen.
Na het voldoen van de slottermijn is de auto officieel van u en is het aankoopbedrag (inclusief rente) volledig afgelost.

Voor wie is financial lease? | ROS finance

Is financial lease ook voor particulieren?

Financial lease is een financieringsvorm die alleen van toepassing is op zakelijke rijders. Voor particulieren gelden er andere regels en is er wel een andere vorm van lease mogelijk, namelijk private lease.

Bent u benieuwd of financial lease interessant is voor u? Neem dan contact op met onze financial lease specialisten voor meer informatie, zij geven u graag meer informatie.

Terug naar overzicht