Waarom Private Lease?

Een auto aanschaffen voor een vast bedrag per maand. Het wordt met de dag populairder. U kunt een nieuwe auto kopen zonder dat u in één keer een groot bedrag moet betalen en doordat reparatie, onderhoud, verzekeringen en belastingen inbegrepen zijn, komt u nooit voor onverwachte kosten te staan. Het is dus niet zo gek dat het met de dag populairder wordt. In dit blogartikel zetten we de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje.

Sparen is niet meer nodig, direct uw droomauto rijden

Het was voor een particulier lange tijd niet mogelijk om een auto te leasen. Het kon slechts via een werkgever door middel van financial lease of operational lease. Inmiddels biedt bijna elke leasemaatschappij deze private lease optie aan. ROS finance kan dan ook niet achterblijven.

Een financieringsvorm waarmee u maandelijks een vast bedrag voor uw auto betaalt. Met private lease wordt de aanschaf van een nieuwe auto een stuk laagdrempeliger. Het grote bedrag hoeft u namelijk niet meer in één keer te betalen. De kosten van de nieuwe auto lost u in termijnen af. Daarbij geldt: hoe langer de leaseperiode, hoe lager het bedrag dat u maandelijks af moet lossen.

Geen zorgen, een vast bedrag per maand

De meeste mensen hebben geen idee wat ze maandelijks of jaarlijks kwijt zijn aan een auto. Dit is ook erg moeilijk in te schatten, u heeft namelijk met meerdere schommelende kosten te maken. Brandstofkosten, verzekeringskosten, kosten voor eventuele verkeersboetes en reparatiekosten. Het jaarlijkse bedrag kan al snel oplopen tot duizenden euro’s.

Met private lease krijgt u meer inzicht in uw autokosten. U betaalt namelijk één vast bedrag per maand waarin de meeste kosten gewoon inbegrepen zitten, zoals:

  • Autoverzekering
  • Wegenbelasting
  • Onderhoud en reparatie

De brandstofkosten en verkeersboetes zijn dan dus de enige kosten die niet inbegrepen zijn.

Waarom Private Lease? | ROS Finance

Mogelijkheden na de private lease periode

Na de private lease periode heeft u twee keuzemogelijkheden. U kunt er namelijk voor kiezen om de lease auto te retourneren naar de leasemaatschappij, waarbij de gereden kilometers en eventuele niet-acceptabele schade wordt verrekend.

U kunt er ook voor kiezen om de auto volledig over te nemen. U kiest dan voor de betaling van een eind bedrag, dit bedrag wordt bepaald door de lease maatschappij op het moment van afkopen.

5 redenen waarom private lease iets voor u is

U weet nu wat private lease is en wat de voordelen ervan zijn. De vraag is nu of het ook bij u past. Wij hebben daarvoor een lijstje opgesteld. Als u uzelf hierin herkent, dan zou private lease een prima keuze voor u zijn:

  • U wilt een auto aanschaffen, maar kunt of wilt het aankoopbedrag niet in één keer betalen;
  • U vindt het belangrijk om de kosten van uw auto inzichtelijk te hebben;
  • U wilt zich zo min mogelijk zorgen maken over (onverwachte) reparatie- en onderhoudskosten;
  • U rijdt gemiddeld tussen de 10.000 en 15.000 kilometer per jaar;
  • U bent niet van plan op korte termijn een huis te kopen, de bank brengt namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering op uw hypotheek.

Bekijk onze leasevoorraad met private lease auto’s en bereken wat u in de maand kwijt bent om uw droomauto te kunnen rijden.

Terug naar overzicht