Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke financieringsvorm om een personenauto of bedrijfswagen aan te schaffen. Het aankoopbedrag van de auto wordt niet in één keer, maar inclusief rente in termijnen afgelost aan de leasemaatschappij.

Waarom financial lease?

Financial lease is aantrekkelijk voor ondernemers omdat deze financieringsvorm het een stuk laagdrempeliger maakt om een bedrijfswagen of auto aan te schaffen voor uw onderneming.

Zeker voor startende ondernemers is financial lease een interessante keuze. Als beginnend ondernemer beschikt u natuurlijk niet over een enorm startkapitaal, maar is een auto of bedrijfswagen vaak wel onmisbaar voor uw bedrijf. De mogelijkheid om een auto in termijnen af te lossen, in plaats van één keer een groot bedrag te moeten neerleggen, is dan ook erg aantrekkelijk voor startende zzp’ers. Het voordeel is bovendien dat u bij ROS finance als startende ondernemer geen jaarcijfers nodig heeft om in aanmerking te komen voor een financiering.
Dus ook al staat u nog maar een aantal weken of maanden ingeschreven bij de KvK: u kunt vandaag al een auto leasen met financial lease.

Financiële voordelen financial lease

Bij financial lease staat de auto op uw naam/op naam van de zaak. Dat betekent dat u zelf de economische eigenaar van de auto bent en dus profiteert van interessante financiële voordelen zoals:

  • BTW-teruggaaf: U kunt de BTW over het totale aanschafbedrag van uw nieuwe of tweedehands bedrijfswagen of personenauto terugvorderen bij de fiscus. De wagen wordt als bedrijfsmiddel gezien en of u deze nu in één keer afbetaalt of in termijnen, u mag in beide gevallen de BTW over het aankoopbedrag terugvorderen.
  • Investeringsaftrek: Een leaseauto wordt gezien als investering voor uw onderneming, waardoor u het volledige bedrag van uw winst af mag trekken. Dat betekent dat u uiteindelijk minder belasting hoeft te betalen.
  • Renteaftrek: Ook het rentebedrag dat u maandelijks betaalt aan de leasemaatschappij mag u aftrekken van uw winst. Dit wordt ‘renteaftrek financial lease’ genoemd.

Heeft u een aantal jaar geleden een auto gekocht en wilt u een nu een auto leasen? Dan heeft u bij veel leasemaatschappijen ook de mogelijkheid om uw vorige auto in te ruilen of een deelbetaling in de berekeningen mee te nemen, waardoor het maandelijkse bedrag dat u aflost voor uw auto, weer lager uitvalt.

U blijft flexibel, doordat u overige kostenposten zoals benzine of diesel, onderhoud en verzekeringen in eigen hand heeft.

Leaseperiode en slottermijn

Zodra u kiest voor financial lease, hebt u zelf de vrijheid om de leaseperiode te bepalen. Bij ROS Finance kunt u ervoor kiezen om uw auto in 12, 24, 32, 48, 60 of zelfs 72 maanden af te betalen. Hoe korter uw leaseperiode, hoe hoger het bedrag per maand.

Wanneer de leaseperiode afloopt, kunt u – afhankelijk van de leeftijd van de auto – ervoor kiezen om de auto terug te geven aan de leasemaatschappij. De auto wordt dan bijvoorbeeld verkocht aan een dealer of opnieuw aangeboden voor financial lease.

Om na de leaseperiode eigenaar te blijven van de auto, betaalt u een zogenaamde slottermijn. Bij het afsluiten van uw leasecontract bepaalt u zelf de hoogte van de slottermijn. Na het voldoen van dit bedrag, is de auto volledig van u.

Financial lease bij ROS Finance

ROS Finance verzorgt maandelijks tientallen financieringen voor zakelijke rijders en consumenten. Dankzij onze jarenlange ervaring met diverse soorten organisaties, hebben wij voor elke situatie een geschikte oplossing.

Waarom u kiest voor een zakelijke financiering van ROS Finance:

  • Persoonlijke aandacht en advies op maat
  • +25.000 auto’s in onze leasevoorraad
  • Binnen 5 minuten een aanvraag gedaan
  • Binnen 24 uur kunt u al rondrijden in uw nieuwe auto

Selecteer uw droomauto in onze leasevoorraad, vul de leasecalculator in en wie weet rijdt u morgen al rond in uw nieuwe auto!

Terug naar overzicht