Tijd voor winterbanden!

Ook al zijn winterbanden in ons land niet verplicht, steeds meer Nederlanders laten jaarlijks winterbanden onder hun auto zetten. Winterbanden zorgen voor meer veiligheid op de weg en voorkomen een hoop ongelukken. Nu de temperaturen steeds verder zakken, wordt het langzamerhand tijd om winterbanden onder uw auto te gaan zetten. Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van winterbanden? U leest het in deze blog.

De voordelen van winterbanden

De profielblokken op winterbanden hebben diepere inkepingen dan zomerbanden en zijn te herkennen aan het het symbool in de vorm van een berg met drie toppen en een sneeuwvlok.

Dankzij het diepe profiel, zorgen winterbanden onder winterse weersomstandigheden voor meer grip op de weg. Zo gaat u veiliger op weg wanneer het gesneeuwd heeft of glad is op de weg door ijzel.

Wanneer moet ik winterbanden aanschaffen?

Er is geen standaard richtlijn of datum wanneer u winterbanden moet aanschaffen. In de meeste gevallen wordt een temperatuur van 7 graden gehanteerd. Zodra het overdag niet meer warmer wordt dan 7 graden, is het aan te raden om uw zomerbanden om te laten wisselen voor winterbanden.

Voor welke winterbanden kies ik?

Er zijn veel verschillende soorten en merken autobanden. Welke banden zijn nu de beste? U kunt u natuurlijk laten adviseren door uw autogarage, of zelf uw vooronderzoek doen. De jaarlijkse winterbandentest van AutoWeek geeft u bijvoorbeeld meer informatie over de mogelijke merken en kwaliteit van de banden. Dit jaar komt de WinterContact TS 860 van Continental als beste uit de test.

Het is afhankelijk van de soort auto en de omgeving waarin u rijdt, welke banden het beste zijn voor uw auto.

Op tijd verwisselen

Zodra het weer warmer wordt, kunt u uw winterbanden weer wisselen voor zomerbanden. Winterbanden slijten sneller en rijden minder goed bij hogere temperaturen, dus zodra de temperaturen stijgen, kunt u beter uw zomerbanden onder uw auto laten plaatsen. De winterbanden bergt u weer op (op eigen terrein of bij de autogarage/bandenspecialist), zodat u deze volgend jaar gewoon weer kunt gebruiken!

Terug naar overzicht