Audi e-tron: de eerste volledig elektrische Audi

De komst van de eerste volledig elektrische SUV van Audi. We komen er steeds meer over te weten en het komt allemaal steeds dichterbij. Eind dit jaar komt de e-tron dan eindelijk op de markt. Het gaat één van de grootste “ergernissen” van een elektrische auto wegnemen. Lees dit blogartikel en kom alles te weten over de Audi e-tron.

Super snel opgeladen

De Audi e-tron heeft slechts een half uur nodig om weer volledig opgeladen te zijn. Het wordt namelijk de eerste auto die met de sterkste snelladers van 150 kW opgeladen kan worden. Momenteel hebben de elektrische auto’s gemiddeld vier uur langer nodig. Het is dus een flinke stap vooruit.

Een maximale actieradius van meer dan 400 kilometer

De maximale actieradius van de Audi e-tron, berekend volgens NEDC-cyclus, zou meer dan 400 kilometer zijn. De werkelijke actieradius is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals weers- en wegomstandigheden, rijstijl en gebruik van airconditioning. Deze afstand wordt mede mogelijk gemaakt door het design dat volgens aerodynamische basiswetten getekend is. De e-tron heeft daarnaast een gunstige cw-waarde van 0,25, waarmee hij stil en efficiënt is.

Tussen de Audi Q5 en Q7

De Audi e-tron is 4,88 meter lang, 1,93 meter breed, en heeft een wielbasis van 2,91 meter. Hiermee valt de Audi e-tron in de Audi collectie tussen de Q5 en Q7. Met een hoogte van 1,54 meter is de e-tron wel duidelijk lager dan de rest. De ramen zitten laag en de daklijn daalt snel. Hierdoor krijgt hij een coupé-achtig karakter.

Drie krachtige elektromotoren

De Audi e-tron heeft twee krachtige elektromotoren bij de achteras en één bij de voorwielen. Samen zorgen zij voor vlotte prestaties. Met een systeemvermogen van 320 kW en maar liefst 370 kW tijdens de boost-fase heeft de e-tron ruim voldoende power. De Audi e-tron sprint in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 210 km/u.

Een geduchte concurrent voor Tesla

Met de Audi e-tron krijgt Tesla er serieuze concurrentie bij. Samen met de Jaguar I-Pace en de Porsche Mission E hebben we dan eindelijk een echte concurrentiestrijd tussen high-end elektrische auto’s. Lees ons blogartikel over 10 geduchte concurrenten voor Tesla hier.

Een Audi leasen bij ROS Finance

De Audi e-tron is pas eind 2018 te verkrijgen en dus tot die tijd ook nog niet te leasen bij ROS Finance. Andere modellen van Audi daarentegen wel. Bekijk alle modellen in onze lease voorraad of bereken de maandelijkse kosten van een Audi die u ergens anders bent tegen gekomen met behulp van onze lease calculator.

Terug naar overzicht