Auto Financieren

Auto financieren bij ROS Finance

Staat u op het punt om een auto aan te schaffen maar kunt of wilt u het hele bedrag niet in één keer betalen? Dankzij een financiering van ROS Finance wordt het aanschaffen van een auto direct een stuk laagdrempeliger.

Tegenwoordig hoeft u geen duizenden euro’s meer op uw spaarrekening te hebben staan om een auto aan te schaffen. In plaats daarvan lost u uw auto in termijnen af door maandelijks een bedrag te betalen aan de leasemaatschappij.

Opties bij auto financieren

Wilt u graag een auto leasen? Dat kan! U kunt daarbij kiezen uit drie opties.

Auto financieren met financial lease

Financial lease is de meest gekozen lease optie. Via uw werkgever kunt u een bedrijfswagen of personenauto leasen bij een leasemaatschappij. U betaalt een maandelijks bedrag voor onderhouds- en reparatiekosten, wegenbelasting en autoverzekering en bent daarbij zelf verantwoordelijk voor overige kosten zoals de brandstof en eventuele boetes. In tegenstelling tot operational lease (meer uitleg hieronder) bent u bij financial lease eigenaar van de auto. Dat betekent dat u automatisch profiteert van fiscale voordelen, onder andere het terugvorderen van de BTW bij de fiscus.

Aan het einde van de leaseperiode, betaalt u een slottermijn. Na het betalen van de slottermijn is de auto daadwerkelijk eigendom van u. U heeft als voordeel dat u zelf de slottermijn op de reële restwaarde kunt zetten.

Bekijk hier meer informatie over financial lease.

Auto financieren met operational lease

Ook operational lease is een vorm van zakelijke lease, waarbij u een auto leaset via uw werkgever. Het grootste verschil tussen financial en operational lease is dat u bij operational lease geen eigenaar bent van de auto en bij financial lease wel.

Bij operational lease is de leasemaatschappij de eigenaar van de auto en betaalt u bij full operational lease een maandelijkse all-in prijs voor onderhouds- en reparatiekosten, wegenbelasting en autoverzekering maar ook brandstof. Dit zorgt ervoor dat u maandelijks precies weet welk bedrag u kwijt bent aan uw auto en niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Aan het einde van de leaseperiode, levert u de auto weer in bij de leasemaatschappij. Bekijk hier meer informatie over operational lease.