Bedrijfswagens vergelijken: Volkswagen Transporter en Ford Transit

Het is altijd interessant om twee verschillende bedrijfswagens met elkaar te vergelijken. Waar moet u nou voor kiezen en waarom? Wij hebben een tijd terug speciaal rondom dit onderwerp een blogserie gestart: Bedrijfswagens vergelijken.

IN dit artikel vergelijken wij twee zeer populaire bedrijfswagens: De Ford Transit en de Volkswagen Transporter. U bent ongetwijfeld bekend met deze bedrijfswagens. De Volkswagen Transporter is bijvoorbeeld al jaren het best verkochte model bedrijfswagen. Gegarandeerd dat u na het lezen van dit artikel de keuze kunt maken tussen deze twee wagens.

 1. De Volkswagen Transporter
  – Transporter: Voldoende laadruimte
  – Transporter Trendline: Prima standaarduitrusting
  – Transporter Comfortline: Meer comfort
  – Transporter Highline: De meest complete Transporter
 2. De Ford Transit
  – Transit: Gemaakt om hard te werken
  – De Ford Transit Bestelauto: Uiterst functioneel
  – De Ford Transit Bestelauto Dubbele Cabine
  – De Ford Transit Kombi: Veelzijdig en flexibel
 3. Volkswagen Transporter of Ford Transit leasen

De Volkswagen Transporter

Ruim 70 jaar geleden introduceerde Volkswagen de Volkswagen Transporter: een bedrijfswagen voor de echte vakmensen. Twee jaar geleden kwam de zesde generatie (T6) uit.

Volkswagen Transporter | ROS finance

Transporter: Voldoende laadruimte

De Volkswagen Transporter Gesloten Bestelwagen bezit de grootste laadruimte in zijn klasse. Bij een lange wielbasis heeft deze Transporter ruimte voor drie Europallets.

De Transporter kent de volgende kenmerken:

 • Tot 2.500 kg aanhangwagengewicht
 • Tot 1.400 kg laadvermogen
 • Tot 9.3 m3 laadruimte
 • Tot 2975 mm lengte van de bagageruimte
 • Tot 1940 mm hoogte van de laadruimte

Dit model is speciaal ontworpen voor functionaliteit en veelzijdigheid. De twee wielbases en drie dakvarianten maken een  laadruimte van 5,8 tot 9,3 m3 mogelijk en bieden een maximaal laadvermogen van 0,8 tot 1,4 ton.

Transporter Trendline: Prima standaarduitrusting

De Trendline is standaard uitgerust met Climatic Airconditioning, Radio Composition Audio en Comfortbestuurdersstoel met armleuningen.  Daarnaast zijn bijkomende features als optie verkrijgbaar. Heeft u behoefte aan meer uitrusting? Dan is het verstandig om te kiezen voor de Comfortline. Deze wordt gezien als het ”tussenmodel”.

Transporter Comfortline: Iets comfortabeler

Deze uitvoering is voorzien van dezelfde basisuitrusting als de Trendline plus , maar bezit een aantal extra’s. Denk hierbij aan: Cruise Control, Voorruit verwarming en Parkeerhulp bij achteruit inparkeren. De naam comfort is dan ook niet voor niets gekozen, u gaat hiermee net iets comfortabeler de weg op.

Transporter Highline: De meest complete Transporter

Wilt u graag het beste van het beste? Dan kunt u kiezen voor de Transporter Highline. Zo heeft de Highline niet alleen Parkeerhulp bij vooruit inparkeren, maar ook bij achteruit inparkeren. Daarnaast heeft dit model prachtige 16” lichtmetalen velgen en verwarmbare ruitensproeiers bij de voorruit.

De Ford Transit

De Ford Transit is gebouwd om zware materialen te vervoeren. Drie carrosserie lengte, twee dakhoogten, en een reeks voertuig gewichten van 2900 kg tot 4700 kg zorgen ervoor dat het mogelijk is om een maximaal toelaatbaar treingewicht van 7000 kg te hanteren.

Ford Transit | ROS finance

Transit: Gemaakt om hard te werken

De Ford Transit is gemaakt om hard te werken. Bij een lange wielbasis heeft de Transit maar liefst ruimte voor vijf Europallets.

De Ford Transit heeft de volgende kenmerken:

 • Tot 3.500 kg aanhangwagengewicht
 • Tot 1.471 kg laadvermogen
 • Tot 15,1 m3 laadruimte
 • Tot 4256 mm lengte van bagageruimte
 • Tot 2025 mm hoogte van laadruimte

In- en uitladen wordt u door de Transit uiterst gemakkelijk gemaakt dankzij verticale zijwanden en een vlakke laadvloer. Geschikt voor alle standaardvoorwerpen, zoals buizen, platen en rollen tapijt. De toegang is zeer eenvoudig dankzij de ver opengaande schuifdeur, de achterdeuren over de volledige hoogte en een opstaptrede in de achterbumper.

De Ford Transit Bestelauto: Uiterst functioneel

Deze standaard Transit neemt zakendoen uiterst serieus. De bestelauto komt met drie verschillende laadlengtes, plus een reeks maximum toelaatbare voertuiggewichten en aandrijflijn configuraties.

De Ford Transit Bestelauto: Dubbele Cabine

Een dubbele cabine is altijd handig. Deze Transit vervoert maximaal zeven personen en heeft daarnaast dan nog een maximale laadruimte van 10,6 m3.

De Ford Transit Kombi: Veelzijdig en flexibel

Waaneer u regelmatig personen, een lading of een combinatie van beiden vervoert, dan is deze Ford de beste optie voor u. U kunt blijven wijzigen in laadlengtes en hoeveelheid zitplaatsen. Op deze manier bent u erg flexibel.

Volkswagen Transporter of Ford Transit leasen

Wilt u een Volkswagen Transporter leasen of toch liever een Ford Transit leasen? In de leasevoorraad van ROS Finance vindt u een ruim aanbod aan nieuwe en gebruikte bedrijfswagens.

Terug naar overzicht