BMW plug-in hybrides standaard uitgerust met e-drive zone

Dat elektrisch rijden tegenwoordig eerder regel dan uitzondering lijkt, werd wel duidelijk uit de cijfers van 2018:

een recordaantal van ruim 24.000 vol-elektrische personenauto’s (waterstof- en batterij elektrisch) werden verkocht, een stijging van 200% ten opzichte van 2017. 

In klimaatakkoord wil het kabinet particulieren dit jaar verder stimuleren om elektrisch te gaan rijden. Daarnaast kwam een tijdje terug het nieuws naar buiten dat Amsterdam benzine-auto’s uit de stad gaat weren. BMW speel hier nu handig op in. De nieuwe generatie BMW plug-in hybride modellen zullen in 2020 namelijk uitgerust zijn met een technologie die (emissievrije) milieuzones herkent in steden. 

E-drive zone: hoe werkt het?

Met deze nieuwe technologie zal uw BMW automatisch naar een volledig elektrische rijmodus schakelen, wanneer u een (emissievrije) milieuzone binnenrijdt. In Rotterdam werd er al getest met de e-drive zone in het proefproject ‘Electric City Drive’. Tijdens deze test reden 50 vrijwilligers in Rotterdam rond in een plug-in hybride met een speciaal ontwikkelde app die aangaf wanneer ze zich in een e-drive zone begaven. De vrijwilligers werden vervolgens verzocht om de hybride in volledig elektrische rijmodus te zetten. 90% van alle kilometers binnen de e-drive zone van Rotterdam bleken aan het einde van de test (testduur: 3 maanden) in volledig elektrische modus afgelegd. 

Uiteindelijk zal de nieuwe techniek van BMW gevoerd worden op geofencing, zodat er automatisch overgeschakeld wordt naar de volledige elektrische rijmodus. De BMW-rijders zullen ook beloond worden, wanneer zij volledig elektrisch rijden middels BMW Points in de app. Deze punten kunnen zijn dan weer inwisselen voor korting aan de laadpaal, deelauto’s van Share Now of parkeren bij PARK.

Elektrisch rijden met BMW

Volgens BMW zorgt deze nieuwe technologie voor:

  • het tegengaan van emissies in de stad
  • puur elektrische kilometers
  • hogere efficiëntie
  • lagere gebruikskosten

Wel moeten we dus nog even wachten tot 2020…

BMW leasen 

Wilt u ook een BMW leasen? Bekijk alle BMW’s in onze lease voorraad hier. 

 

Terug naar overzicht