De nieuwe Mercedes-Benz CLS

Toen Mercedes-Benz in 2003 de CLS lanceerde, ving het merk direct hoge ogen dankzij de sportieve uitstraling, strakke belijning en lage zijruiten. Zo’n sportieve vierdeurs coupé was er nog niet op de markt.
In maart bracht Mercedes-Benz de derde generatie CLS op de markt, waar we u graag meer over vertellen in dit artikel.

Nieuwe zescilinder lijnmotoren van Mercedes-Benz

De motoren van de de nieuwe generatie CLS zijn de grootste eyecatcher. De zescilinder lijnmotoren voor zowel de benzine- als dieselmodellen behoren zonder twijfel tot de succesvolste motorconstructies van de afgelopen jaren.

De motor beschikt over een 48-volt elektrisch systeem die voor brandstofbesparing zorgt. Voorheen was dat alleen mogelijk met hybride systemen met een hoog voltage. Hierdoor biedt de nieuwe zescilinder lijnmotor dezelfde prestaties als een achtcilindermotor, maar rijdt deze tegelijkertijd veel zuiniger.

De nieuwe CLS is verkrijgbaar met drie verschillende, krachtige soorten motoren:

  • CLS 350D 4MATIC: 286pk met een verbruik van 5,6 l / 100 km
  • CLS 400D 4MATIC: 340pk met een verbruik van 5,6 l / 100 km
  • CLS 450 4MATIC: 367 pk met een verbruik van 7,5 l / 100 km

Exterieur Mercedes-Benz CLS

De gelimiteerde Mercedez-Benz CLS Edition 1 is gebaseerd op het AMG Line exterieur. De auto beschikt over een diamond grille met pins in mat chroom en 20 inch multispaaks lichtmetalen AMG-velgen.

De MULTIBEAM LED-koplampen dragen bij aan de veiligheid van de bestuurder en medeweggebruikers: deze koplampen zorgen ‘s avonds en ‘s nachts voor uitstekend zicht op de weg.

Interieur Mercedes-Benz CLS

Het interieur van de nieuwe CLS sluit perfect aan op het sportieve en strakke exterieur van de auto.

De rijder- en bijrijdersstoelen zijn bekleed met zwart pearl nappaleder. Ook de armsteunen en portieren zijn met dit leder bekleed.

Daarnaast beschikt de CLS over verlichte instaplijsten, een exclusieve analoge klok van IWC op het middenconsole en een frameloze binnenspiegel.

Mercedes-Benz Intelligent Drive

De nieuwe CLS beschikt over diverse technologieën die bijdragen aan veiliger én comfortabeler rijden.

  • Actieve remassistent: kan ongevallen met voorligers en overstekende voetgangers voorkomen of de gevolgen verminderen. De remassistent geeft waarschuwingssignalen wanneer de afstand ten opzichte van de voorligger te klein wordt of wanneer een botsing dreigt.
  • Dodehoekassistent: het systeem kan de bestuurder waarschuwen voor verkeer in de dode hoek.
  • File-assistent: laat de auto maximaal 30 seconden stoppen, trekt automatisch weer op en volgt het vooruitrijdende verkeer.
  • Actieve parkeerassistent: vergemakkelijkt het zoeken naar parkeerplaatsen en het in- en uitparkeren.
  • Air body control: zorgt voor hoog afrolcomfort en hoge dynamiek. Met dit systeem wordt de demping bij elk afzonderlijk wiel aan de rijsituatie aangepast.
  • COMAND online: zeer uitgebreid infotainmentsysteem, navigatie en communicatie op een 12,3 inch grote display.

Wilt u de nieuwe Mercedes-Benz CLS aanschaffen met financial lease? Bekijk hier de beschikbare CLS-modellen in onze leasevoorraad of vraag een financiering aan voor een CLS die u elders heeft gezien.

Terug naar overzicht