2 mei 2018

5 apps die telefoongebruik achter het stuur verminderen

Het is al lang en breed bekend dat telefoongebruik achter het stuur voor problemen zorgt. Toch gebeurt het nog steeds. Uw mobiel trilt of maakt geluid en u bent benieuwd waarom. Wie van uw werk heeft u nodig? Wat kan er nu zo belangrijk zijn? Om dan eerst een parkeerplaats te zoeken is vaak te veel gedoe. U pakt uw mobiel en leest tijdens het rijden snel even wat diegene te zeggen heeft. De kans dat het u wel eens overkomen is, is groot. Het is dan shockerend dat ongeveer 30 procent van alle ongelukken in het verkeer hierdoor worden veroorzaakt. In dit blogartikel vindt u vier handige apps die telefoongebruik achter het stuur verminderen.

AutoModus

De AutoModus app beloont de gebruiker voor het mobielvrij rijden. Dit werkt via een puntensysteem. Met elke mobielvrije kilometer spaart de gebruiker punten. Deze punten zijn geld waard. Dit geld spendeert de verzekeraar Interpolis één keer per jaar aan burgerinitiatieven die de verkeersveiligheid vergroten. Zo draagt de gebruiker dus (gratis) een steentje bij aan het veiliger maken van het verkeer. 

Voordat de gebruiker wegrijdt moet de app alleen worden aangezet. De AutoModus app zorgt er vervolgens voor dat er geen meldingen, pushnotificaties en updates binnenkomen en dat de kilometers (punten) bijgehouden worden.

Drivemode

AutoModus is een prima initiatief van Interpolis, maar eigenlijk nog best beperkt qua functionaliteiten. Een app die iets meer mogelijkheden biedt is Drivemode.

Drivemode schakelt, in tegenstelling tot AutoModus, niet de verbindingsmogelijkheden van de smartphone uit. De berichten en notificaties komen dus nog steeds binnen en kunnen gelezen worden. De ontwikkelaar heeft daarvoor alleen een no-look interface weten te creëren. Hierdoor kunt u uw ogen dus gewoon op de weg houden.

Drivemode is niet alleen makkelijk te bedienen, maar ook slim doordat hij met vele apps samenwerkt. Als je bijvoorbeeld in Google Calendar een afspraak noteert met daarbij het adres, dan is het invoeren van de adresgegevens in Maps niet meer nodig: Drivemode leest het adres namelijk en voert deze automatisch in Maps. Hij werkt overigens ook met andere grote navigatie-apps als Waze en Here Maps.

Krijgt u een berichtje binnen en wilt u reageren? Dat is mogelijk met één van de voorgeprogrammeerde boodschappen. Berichten intikken is dus niet meer nodig. Drivemode heeft eveneens een niet-storen functie. Binnenkomende gesprekken en berichten worden dan automatisch beantwoord met een standaard bericht. Drivemode is ook compatibel met muziek-apps als Spotify, Google Music en Pandora.

In-Traffic Reply

In-Traffic Reply, zoals de titel al suggereert, reageert automatisch op inkomende berichten en telefoontjes als je achter het stuur zit. Wanneer de gebruiker harder dan 10 km/u rijdt dan wordt de app automatisch geactiveerd. 

Zodra de gebruiker een berichtje ontvangt, verstuurt de app automatisch een berichtje naar de afzender. Dat is een kant-en-klare tekst, maar kan ook een filmpje of animated gif zijn. Dit bericht is geheel zelf in te vullen. De app werkt onder meer samen met de standaard berichten-app, WhatsApp en Facebook Messenger. 

Rij Veilig

De Rij Veilig app is van een Nederlandse auto verzekeraar. Deze app blokkeert bij een snelheid van 15 km/u of hoger automatisch de functies als sms en notificaties totdat de auto voor langere tijd tot stilstand is gekomen. 

Carplay

De Carplay app is vanaf de iPhone 5 standaard terug te vinden op iedere iPhone. Deze app start automatisch op zodra de telefoon in de auto-houder wordt gezet. Deze applicatie sluit alle apps af behalve muziek en routebeschrijvingen. Daarnaast geeft deze app de mogelijkheid om nieuwe berichten voor te lezen waarna ze mondeling beantwoorden kunnen worden. De app maakt typen onnodig.

Nieuwe zakelijke auto of bedrijfswagen leasen?

Het is belangrijk te allen tijde de volledige aandacht op de weg te houden en niet te worden afgeleid door onze smartphone. Bovenstaande apps kunnen daarmee helpen. U kunt echter ook een auto of bedrijfswagen leasen waarin het zo leuk is om te rijden dat u uw smartphone helemaal vergeet. Bekijk de beschikbare modellen in onze lease voorraad. 

Ook interessant