26 juni 2019

Bedrijfswagens vergelijken: Renault Trafic en Opel Vivaro

Op het moment dat u op zoek bent naar een nieuwe bedrijfswagen om te leasen, komt u er pas achter hoeveel keuze er is. U moet zich dan eerst afvragen wat u precies nodig heeft om uw werkzaamheden zo gemakkelijk mogelijk uit te voeren. Om deze keuze iets makkelijker te maken, schrijven wij maandelijks een artikel waarin wij bedrijfswagens vergelijken.

In deze blog maken we de vergelijking tussen twee bedrijfswagens: de Renault Trafic en de Opel Vivaro. Benieuwd naar alle specificaties en welke bedrijfswagen het beste bij u past? Dat leest u in deze blog!

Renault Trafic leasen

Specificaties Renault Trafic

Dankzij de ergonomische stoelen en het verstelbare stuurwiel is de Renault Trafic net een mobiel kantoor. Deze bedrijfswagen heeft eindeloze opbergmogelijkheden die mede mogelijk gemaakt worden door de extra lange laadruimte. U kunt uw complete werkplaats dus gemakkelijk meenemen in deze bedrijfswagen. Ondanks zijn lengte, is de Renault Trafic een zeer compacte bedrijfswagen in zijn klasse. De Renault Trafic is er in vier verschillende uitvoeringen: de Gesloten Bestelwagen (beschikbaar in twee verschillende lengtes en hoogtes), Dubbele Cabine, Platform Cabine en Passenger (beschikbaar in twee lengtes).

Laadvermogen Renault Trafic

Het laadvermogen van de Renault Trafic is 1162 kg. Het laadvolume van de Trafic is bij L1 varianten 5,2 m3 en bij L2 varianten 6 m3.

Motor Renault Trafic
De ergonomische Renault Trafic beschikt over 4 dieselmotoren:

  • dCi 95 motor (6,5 l/100 km);
  • dCi 120 motor (6,5 l/100 km);
  • ENERGY dCi 125 Twin Turbo (5,9 l/100 km);
  • ENERGY dCi 145 Twin Turbo (6,1 l/100 km).

Veiligheid Renault Trafic
De Renault Trafic beschikt over passieve veiligheidssystemen, ‘wide’ view spiegel en de nieuwste generatie ESP.

Opel Vivaro leasen

Specificaties Opel Vivaro
De Opel Vivaro werd voor het eerst geïntroduceerd in 2001 en eind januari (2019) stelde Opel de derde generatie voor. De Vivaro uit deze nieuwe generatie zal door Opel aangeboden worden in 3 verschillende lengtematen en als gesloten bestelwagen, dubbele cabine (met maximaal 6 zitplaatsen) en platform cabine (voor verschillende opbouwmaterialen). U krijgt gemakkelijk toegang tot uw landing dankzij de achterportieren en schuifdeuren aan weerszijden. De zijdeuren zijn elektrisch te openen door een voetbeweging richting de sensoren. 

Laadvermogen Opel Vivaro
Met een laadvermogen tot wel 1.400kg en een maximaal laadvolume van 6,6m3 is de Vivaro van de derde generatie gemaakt om elke klus te klaren.

Motor Opel Vivaro
Dankzij de zestraps transmissie en de motoren van de Vivaro, zult u met deze bedrijfswagen relatief weinig brandstof verbruiken. De Vivaro (tweede generatie) is beschikbaar in vijf motor varianten:

  • 1.6 CDTI / 90 pk
  • 1.6 CDTI ecoFLEX / 90 pk (met Start/Stop-systeem)
  • 1.6 CDTI / 115 pk
  • 1.6 CDTI BiTurbo ecoFLEX / 120 pk (met Start/Stop-systeem)
  • 1.6 CDTI BiTurbo ecoFLEX / 140 pk (met Start/Stop-systeem).

Van de derde generatie zijn er nog geen motorvarianten bekend, al is het zeker dat er in 2020 een elektrische variant zal verschijnen.

Veiligheid Opel Vivaro
De nieuwste Opel Vivaro beschikt over geavanceerde veiligheidssystemen: IntelliGrip tractiecontrolesysteem (voor grip op verschillende ondergronden), head-up display, 180 graden achteruitrijcamera, Forward Collision Alert en Automatic Emergency Braking.

Renault Trafic of Opel Vivaro leasen

Wilt u een Renault Trafic leasen of een Opel Vivaro leasen? In de leasevoorraad van ROS Finance vindt u een ruim aanbod aan nieuwe en gebruikte bedrijfswagens.

Ook interessant