18 januari 2024

Bijtellingsregeling 2024: deze blijft ongewijzigd

Terwijl de mobiliteitsbranche constant in beweging is, biedt de bijtelling van dit jaar een stabiele koers. Voor brandstof auto's en hybride voertuigen blijft het percentage onveranderd op 22%, terwijl elektrische auto's vasthouden aan het voordelige percentage van 16% (tot €30.000). Deze fiscale standvastigheid maakt elektrisch rijden niet alleen groen, maar ook financieel aantrekkelijk.

  1. Voordelig bijtellingspercentage voor elektrisch rijden
  2. Blik op de toekomst
  3. Financiële voordelen bij ROS finance
  4. ROS finance denkt met u mee

Voordelig bijtellingspercentage voor elektrisch rijden

Voor elektrische voertuigen met een aanschafprijs onder de € 30.000,- geldt in 2024 het voordelige bijtellingspercentage van 16%. Het standaardtarief van 22% is van toepassing op het bedrag boven deze drempel. Een fiscaal voordeel dat tot 2025 onveranderd blijft.

Blik op de toekomst

Het optimisme over elektrisch rijden blijft groeien. In 2025 stijgt de bijtelling voor elektrische auto's licht naar 17%, met het standaardtarief van 22% over het resterende bedrag boven de € 30.000,- Ondanks deze bescheiden stijging blijft het tarief competitief in vergelijking met brandstofauto's. Vanaf 2026 komt het bijtellingspercentage voor elektrische auto's op gelijke hoogte met dat van reguliere auto's, namelijk 22%.

Financiële voordelen bij ROS finance

Elektrisch rijden is niet alleen een groene keuze, het is ook een slimme financiële beslissing. Het gunstige bijtellingspercentage is namelijk vijf jaar geldig vanaf de eerste tenaamstelling. Als u in 2024 kiest voor een volledig elektrische auto, geniet u gedurende deze vijf jaar van de gunstige bijtelling.

ROS finance denkt met u mee

Het bijtellingspercentage speelt een cruciale rol in de totale kosten van uw leaseauto. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor uw situatie. Wilt u vijf jaar profiteren van het voordelige bijtellingspercentage voor elektrische auto's? Dan is nu het moment om de mogelijkheden te verkennen.

Ervaar niet alleen de vrijheid van een leaseauto, maar ook de financiële voordelen die passen bij uw duurzame (zakelijke) keuzes. Elektrisch rijden wordt niet alleen groener, maar ook aantrekkelijker voor uw cashflow. Bekijk onze voorraad, bereken uw maandbedrag met onze leasecalculator en vraag een offerte aan. Komt u er zelf niet helemaal uit? Onze jongens staan paraat: bel gerust naar 0318 545 888 of mail naar info@rosfinance.nl.

Ook interessant