8 juli 2021

Binnenkort beschikbaar: De nieuwe Tesla Model Y

 

Tesla Model Y | ROS finance

 

De Tesla Model Y

Het is normaliter de gewoonte om een personenauto groots te presenteren op een autoshow. Bij Tesla ligt dit net even iets anders; de onthulling van de Model Y vond namelijk plaats aan de hand van een Twitterbericht. Na de aankondiging verscheen steeds meer informatie en afbeeldingen werden gedeeld. Nu is het duidelijk geworden dat de Model Y beschikbaar is vanaf het najaar van 2021. 

De Tesla Model Y zal te verkrijgen zijn als een SUV uitvoering die dezelfde wielbasis gebruikt als de Tesla Model 3. Ook de techniek wordt deels overgenomen en daarnaast neemt hij ook verschillende uiterlijke kenmerken mee van de Model 3. Het verschil van de Model Y zal het meest liggen op het feit dat de bestuurder door de SUV functionaliteit hoger op de weg zit. Daarnaast is er meer ruimte voor comfort en extra passagiers. 

Recentelijk werd bekendgemaakt door Tesla dat de Model Y ook beschikbaar komt als 7-zitter. Door de achterbank naar beneden te klappen, wordt er ruimte gemaakt om in de kofferbak twee extra plaatsen omhoog te klappen.

Tesla Binnenkant | ROS finance

Technische Specificaties

De Tesla Model Y bevat twee onafhankelijke motoren die de koppeling verzorgen naar de voor- en achterwielen. Dit zorgt ervoor dat de Tesla optrekt van 0 tot 100 kilometer per uur in 3,7 seconden. Daarnaast is hij perfect te besturen met vervelende condities als regen, sneeuw en modder. Onder perfecte omstandigheden heeft de Tesla Model Y een topsnelheid van 240 kilometer per uur. 

De volledig elektrische Tesla Model Y wordt met drie verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. De verschillende uitvoeringen beschikken over verschillende powertrains en daarmee hebben ze ook een andere actieradius:

  • Standard Range: 393 kilometer;
  • Performance: 450 kilometer; 
  • Long Range: 485 kilometer.

De Model Y wordt snel opgeladen door de Supercharger laadpalen die langs populaire routes te vinden zijn. In een kwartier tijd zal het bereik van de Tesla alweer opgebouwd zijn met 270 kilometer. 

Tot slot heeft deze Tesla meerdere camera’s tot zijn beschikking, waardoor de bestuurder tijdens verschillende verkeerssituaties perfect zicht heeft. Ook bevat de Tesla meerdere sensoren waar bijvoorbeeld aanrijdingen mee voorkomen worden. 

 

Lease uw nieuwe Tesla bij ROS finance

Een exacte datum van beschikbaarheid is er nog niet. Wel weten wij dat deze geweldige personenauto beschikbaar zal zijn in 2021. Houd onze lease voorraad in de gaten voor meer updates. Ook beschikt onze lease voorraad over meerdere personenauto’s van Tesla. Heeft u bij een andere garage of autodealer de Tesla van uw dromen gezien? Ook dan kunt u deze laten financieren door ROS finance. Neem contact met ons op om uw opties te bespreken.

Ook interessant