20 mei 2022

Binnenkort beschikbaar: De Audi Q6 e-tron

  1. De Audi Q6 e-tron
  2. Specificaties
  3. Lease uw Audi bij ROS finance

De Audi Q6 e-tron

Na de Audi E-tron, E-tron GT en Q4 e-tron is binnenkort de Audi Q6 e-tron beschikbaar. Deze SUV van het merk met de vier ringen is de eerste van een reeks nieuwe EV’s op het PPE-platform (Premium Platform Electric), dat samen met Porsche is ontwikkeld.

Net als bij de e-Tron GT gaat een singleframe grille aan de voorkant de sensoren voor de rijhulpsystemen verbergen. Daarnaast is het exterieur kenmerkend door de dunne koplampen, de rechte gordellijn, zoals we dat bij SUV’s kennen en LED-achterlichten in de vorm van een smalle strip. De eerste beelden van het conceptmodel laten zien dat er meer glas verwerkt wordt bij de Q6 e-tron in vergelijking met de gewone e-tron. Op deze manier valt er meer natuurlijk licht in de auto.

Specificaties

Omdat deze SUV wordt ontwikkeld op het PPE-platform, kan hij gemakkelijk overweg met 800-volt laad structuren. Hiermee zijn laadsnelheden van 270 kW mogelijk. Zo kunt u binnen tien minuten maar liefst 300 kilometer aan actieradius bijladen. Het concept van de Q6 e-tron is uitgerust met twee elektromotoren die samen goed zijn voor 476 pk. De verwachting is dat dit bij de definitieve uitvoering ook het geval is.

De elektromotor die achterin is gemonteerd is standaard, waarbij high-end configuraties kunnen zorgen voor een tweede elektromotor op de vooras. Binnen vier seconden zou een sprint van 0 naar 100 km/u mogelijk moeten zijn.

De ruimte is een groot bijkomend voordeel van het nieuwe platform. Het interieur is qua formaat te vergelijken met de Audi Q7. De Q6 e-tron wordt uitgerust met functies als een Augmented Reality head-up display (AR HUD), een aanpasbaar virtueel instrumentum en een hoge resolutie touchscreen voor het infotainment systeem, met 5G-connectiviteit op basis van Google’s Android Automotive. Ook USB-C poorten zijn aanwezig in deze SUV.

Lease uw Audi bij ROS finance

De release van de Audi Q6 e-tron staat gepland voor het einde van dit jaar. Houd onze lease voorraad in de gaten voor meer updates. Ook beschikt onze lease voorraad over meerdere personenauto’s van Audi. Heeft u bij een andere garage of autodealer uw favoriete Audi gezien? Ook dan kunt u deze laten financieren door ROS finance. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en advies.

Ook interessant