23 augustus 2022

Binnenkort beschikbaar: De Peugeot 408

Het Franse merk Peugeot brengt in razend tempo weer een nieuw model op de markt: de Peugeot 408. Deze personenauto focust zich op rijders die waarde hechten aan zowel de uitstraling als aan het rijplezier. Het is een combinatie van de karakteristieke lijnen van een een SUV met het dynamische silhouet van een coupé. De Peugeot 408 is vanaf begin 2023 te leasen.

  1. De nieuwe Peugeot 408
  2. Specificaties
  3. Lease uw Peugeot bij ROS finance

De nieuwe Peugeot 408

Volgens de Fransen is de Peugeot 408 een fastback. Het is namelijk niet echt een SUV en ook geen coupé. Deze fastback valt in het aanbod tussen de 308 en 3008. Met een lengte van 4,69 meter is de 408 een stuk langer dan de Peugeot 308. In de hoogte is dit verschil maar vier centimeter. 

Opvallend aan het nieuwe model zijn de ruiten aan de zijkanten die een aardig stuk doorlopen naar achteren. Ook de achterruit ligt er behoorlijk vlak in, die uitloopt in een kleine spoiler. Wanneer de verlichting aan de achterzijde wordt ingeschakeld gaan de drie lichten één voor één branden. De ‘kattenoren’ aan de achterkant van het dak verminderen de luchtweerstand, waardoor de luchtstroom optimaal over de auto heen glijdt.

Aan de voorkant is het nieuwe Peugeot logo te zien op de modern vormgegeven grille. De full LED-koplampen zorgen daarbij voor optimaal zicht tijdens het rijden. Door de grote vrijheid in de bodem in combinatie met een lage daklijn en vloeiende lijnen heeft het nieuwe model een sportieve uitstraling.

Specificaties

Het interieur van de Peugeot 408 komt grotendeels overeen met die van de 308. Zo is de i-Cockpit van Peugeot hetzelfde gebleven. Hierdoor biedt de 408 een hoge en comfortabele zitting voor perfect zicht op de weg. Daarnaast is de instap erg makkelijk, zowel voorin als achterin. 

Aan rijhulpsystemen geen gebrek. Deze fastback is uitgerust met 360°-weergave parkeerhulp, automatische noodremmen, Night Vision en Long-range dodehoekbewaking. Daarnaast is het mogelijk om semi-autonoom te rijden met de nieuwe Pack Drive Assist 2.0.

Peugeot geeft ook voldoende keuze in de uitvoeringen. De 408 is straks te leasen als plug-in hybrid of benzine uitvoering. Bij de plug-in hybrid aandrijflijnen is het mogelijk om te kiezen voor een combinatie tussen:

  • Elektromotor van 81 kW
  • Geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie e-EAT8
  • PureTech-benzinemotor met een vermogen van 180 pk of 150 pk

Wanneer u de benzine uitvoering gaat leasen, dan beschikt u over de 1.2 PureTech driecilinder-benzinemotor met een vermogen van 130 pk.

Lease uw Peugeot bij ROS finance

De release van de Peugeot 408 staat gepland voor het begin van het nieuwe jaar. Houd onze lease voorraad in de gaten voor meer updates. Ook beschikt onze lease voorraad over meerdere personenauto’s van Peugeot. Heeft u bij een andere garage of autodealer uw favoriete Peugeot gezien? Ook in dat geval kan u deze laten financieren door ROS finance. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en advies.


 

Ook interessant