28 september 2023

De Audi Q3: Sportieve stijl en luxe gecombineerd

Bij ROS finance kijken we elke maand uit naar het selecteren van de meest opvallende auto's op de markt. En deze maand hebben we gekozen voor de sportieve Audi Q3. Deze compacte SUV heeft in de loop der jaren een indrukwekkende evolutie doorgemaakt en biedt nu een aantrekkelijke mix van stijl, comfort en technologie. Laten we dieper ingaan op een van onze favoriete auto’s: de Audi Q3.

 1. De achteruitkijkspiegel: geschiedenis en evolutie
 2. Exterieur: sportief en vakmanschap
 3. Interieur: verfijnd en luxe
 4. Features: secuur en veilig
 5. ROS finance: leasemogelijkheden

De achteruitkijkspiegel: geschiedenis en evolutie

De Audi Q3, geïntroduceerd in 2011, heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een vooraanstaande keuze in het compacte SUV-segment. Met elke generatie heeft dit model indruk gemaakt door zijn verfijnde design, verbeterde prestaties en geavanceerde technologie. De eerste generatie legde de basis met compacte afmetingen en krachtige motoren. Tijdens de tweede generatie, in 2018,  introduceerde Audi een scherpere stijl, grotere interieurruimte en geavanceerde technologie. De voortdurende focus op prestaties en efficiëntie, samen met geavanceerde rijhulpsystemen, maakt de Audi Q3 tot een aantrekkelijke keuze voor bestuurders die luxe en veelzijdigheid zoeken in een compacte SUV.

Exterieur: sportief en vakmanschap

Het exterieurontwerp van de Audi Q3 is een combinatie van vakmanschap en elegantie. Met scherpe lijnen, een opvallende grille en slanke LED-koplampen trekt de Q3 onmiddellijk de aandacht op de weg. De sportieve uitstraling wordt versterkt door de wielkasten en de beschikbare 20-inch lichtmetalen velgen. Bovendien zijn er verschillende carrosseriekleuren beschikbaar, zodat kopers hun Q3 kunnen personaliseren naar hun eigen smaak.

Interieur: verfijnd en luxe

Het interieur van de Audi Q3 biedt een combinatie van luxe en moderne technologie. De keuze voor hoogwaardige materialen, zoals zacht lederen bekleding en verfijnde geborsteld aluminium accenten, draagt bij aan een gevoel van buitengewone superioriteit. Het beste aan het interieur is het virtuele cockpit-systeem van Audi. Deze biedt de bestuurder een volledig digitaal instrumentenpaneel en een geavanceerde en informatieve rijervaring. Wat betreft ruimte zal zowel de bestuurder als de passagiers blij zijn met de overvloedige hoofd- en beenruimte in de ruime cabine, waardoor lange ritten comfortabel en plezierig zijn.

Features: secuur en veilig

De Audi Q3 is uitgerust met geavanceerde technologische functies die het rijden, zowel plezierig als veilig maken. Enkele opmerkelijke features zijn onder andere:

 • 530 tot 675 liter laadruimte: De royale laadruimte van 530 tot 675 liter in de Audi Q3 kan eenvoudig worden aangepast dankzij de neerklapbare achterbank, waardoor er extra ruimte ontstaat voor grotere ladingen. Dit maakt de Q3 niet alleen geschikt voor dagelijkse boodschappen, maar ook voor avontuurlijke uitstapjes of weekenduitjes waarbij bagage en uitrusting veel ruimte innemen..
 • Audi MMI Touch Response System: Dit intuïtieve infotainmentsysteem wordt bediend via een 10,1-inch touchscreen en biedt toegang tot navigatie, entertainment en voertuiginstellingen.
 • Audi Pre Sense: Een uitgebreid veiligheidssysteem dat helpt bij het voorkomen van ongevallen door mogelijke botsingen te detecteren en indien nodig automatisch te remmen.
 • Quattro All-Wheel Drive: Dit geavanceerde aandrijfsysteem zorgt voor uitstekende grip en stabiliteit, vooral in uitdagende omstandigheden op de weg.
 • Krachtige viercilinder TFSI-motoren: Deze motoren bieden zowel kracht als brandstofefficiëntie, waardoor ze perfect passen bij de moderne rijervaring van de Q3.
 • Adaptieve Cruise Control: Deze feature maakt lange ritten comfortabeler door de snelheid van de Q3 automatisch aan te passen aan het verkeer.

ROS finance: leasemogelijkheden

Bij ROS finance begrijpen we dat iedere klant unieke behoeften heeft als het gaat om leasen. Daarom bieden we een scala aan leasemogelijkheden, waaronder financial en particulier lease. Met onze flexibele leasemogelijkheden is het voor klanten gemakkelijk om de Audi Q3, met zijn aantrekkelijke eigenschappen, met plezier te rijden. Of u nu kiest voor een financial lease of voor operationele lease voor meer flexibiliteit, bij ROS finance staan we klaar om de ideale leasemogelijkheid te vinden die bij uw situatie past. Heeft u vragen? Uiteraard zijn wij beschikbaar voor verdere vragen of om meer informatie te verstrekken over de Audi Q3 en onze financiële diensten.


 

Ook interessant